sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Hyvän mielen vuosi 2018 - ARVONTA


Yhteistyössä PS-Kustannus

Olen oikeastaan aika onnellinen, että vuosi 2017 on muutamien tuntien päästä ohi. Mikään ei varsinaisesti muutu - paitsi numero vuosiluvun perässä - mutta vuodenvaihde on aina kuitenkin omanlaisensa tilanteen nollaus ja uuden alku. 

Kulunut vuosi on ollut muutoksien aikaa blogille. Miltei kellontarkasti vuosi sitten sain Facebook-viestin Hiekkaleikkejä-blogin Jenniltä koskien uutta, paikallista, perusteilla olevaa blogiyhteisöä ja sanoin tahdon. Hieman myöhemmin Varpublogit näki päivänvalon. Itse olen ollut todella innoissani siitä, mitä kaikkea tähän yhteisöön kuuluminen on mahdollistanut ja toivottavasti myös te lukijat olette nauttineet monipuolisesta sisällöstä, jota blogissa on ollut ja tulee olemaan!


Vuonna 2017 olen ollut enemmän yksin kuin koskaan aiemmin - mutten silti useinkaan yksinäinen. Olen tehnyt erilaisten harjoitteiden ja metodien kautta tutkimusmatkaa itseeni, ja oppinut paljon - niin itsestäni kuin ihmisistä ympärilläni. Alkuvuonna harmitti, kun keskustasta syrjempään muutettuamme kavereiden kyläilyt vähenivät lähes olemattomiin, mutta huomasin kuitenkin pian, ettei se oikeastaan haitannutkaan. On tietysti ihanaa, kun joku silloin tällöin tulee käymään - ja useamminkin saa käydä!

Vanhemmiten olen oppinut, etten viihdy isoissa ihmisjoukoissa ja kaipaan lähinnä vain kaveria, joka lähtisi kaikenmaailman runopiireihin, tarinaklubeille ja taidetapahtumiin, joihin ei vain tule yksin mentyä. Minulla on hyvä mies, ihana ystävä ja pieni joukko kavereita, mutta ei ketään aivan samanhenkistä ihmistä. Näin kolmekymppisyyden kynnyksellä uskallan myös julkisesti tunnustaa, että äitini on paras ystäväni, muttei hänkään kovin kiinnostunut tämänkaltaisista tapahtumista. Ehkä vuosi 2018 tuo sellaisen ihmisen mukanaan? 

Ensi vuonna aion tutustua itseeni vielä syvemmin ja keskittyä kokonaisvaltaisempaan hyvään oloon. En ole onneton tai voi huonosti nytkään, mutta parasta, mitä voi tehdä itselleen sekä ihmisille ympärillään, on tehdä itsensä itselleen läpikotaisin tutuksi ja hyväksyä itsensä riippumatta muiden haluista tai mieltymyksistä. Jos olet ja elät vain miellyttääksesi läheisiäsi ja muokkaat käytöstäsi muiden tahdon mukaan, saattaa sinulta jäädä vaikka minkälaisia upeita asioita kokematta. Uskalla tunnustaa, että rakastat sitä artistia, jota kaikki kaverisi vihaavat, että et halua käydä salilla vaan lavis-tunneilla tai leikkaa pitkät hiuksesi pois, vaikka kaikki olisivatkin aina sanoneet sen olevan sulaa hulluutta. Ole sinä, elä omaa elämääsi ja tee siitä juuri itsesi näköinen!
Oman itsensä tutkiskelu ja hyvän olon löytäminen ei välttämättä ole helppoa, kun on niin tottunut niihin normeihin, joiden mukaan on elänyt. Hyvään alkuun pääsee esimerkiksi tämän Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -kirjan (PS-Kustannus) kanssa! Kirjassa on vuoden ajalle viikottaisia tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun. Kirja tähtää mielen joustavuuteen, joka helpottaa arjen haasteisiin ja muutoksiin sopeutumisessa. Itse aion aloittaa kirjan täytön huomenna ja kuljettaa sitä matkassani vuoden 2018. Uudelta vuodelta toivon hyvää mieltä ja oloa, energisyyttä, rakkautta sekä kissan. Etenkin kissan.


Mitä sinä toivot tai odotat uudelta vuodelta? 

ARVONTA ON SUORITETTU JA VOITTAJIIN OLTU YHTEYDESSÄ.
ONNEA VOITTAJILLE JA KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

Koostan alkuvuodesta postauksen näiden kommenttien perusteella.


Kerro se kommenttikentässä ja jätä toimiva sähköpostiosoitteesi
kommentin perään, niin osallistut tällaisen tehtäväkirjan arvontaan!
Osallistua voit sunnuntaihin 07.01.2018 klo 23:59 asti.
Voittajia arvotaan kaksi. Postitan kirjat, kun voittajiin on saatu yhteys.
Voitto sisältää postituksen Suomen sisällä.

Voit osallistua myös lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen
onnensaikeita@gmail.com otsikolla 'Kirja-arvonta'.

ONNEA ARVONTAAN!

*Kirjat saatu PS-Kustannukselta

25 kommenttia:

 1. Terveyttä, aikaa liikunnalle (synnytyksen jälkeen itsestä huolehtiminen vähän hakusessa), arki-iloja :)
  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Toivon enemmän iloisia asioita en menettämisiä. :)
  Terveyttä, töiden jatkumista, lasten iloa ja uusia kokemuksia.
  niinaarvonnat@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Toivon, että ensi vuonna säästymme menetyksiltä ja kokoomnumne yhteen vain iloisissa merkeissä. Toivon terveyttä ja riittävästi omaa aikaa.
  Postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Toivon terveempää uutta vuotta ja vähemmän työstressiä! :)
  Sivonnii(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Toivoisin, että olisin reippaampi ja tekisin asioita, mistä oikeasti tykkään enkä vain tuhlaisi aikaa selaamalla Instagramia tai tuijottamalla jotain hömppää telkkarista. Tänä vuonna aion lukea paljon kirjoja, piirtää ja nauttia luonnosta!

  VastaaPoista
 6. Toivon yksinkertaisesti parempaa vuotta kuin 2017. Se kaikkine epätoivon hetkineen ollut kovinkaan hehkeä.
  heddu97@outlook.com

  VastaaPoista
 7. Opiskelupaikkaa. Alanvaihto häämöttää edessä.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 8. Eipä ole oikein kummempia toiveita tai odotuksia, mutta ensimmäisenä tulee mieleen, että haluaisin lukea enemmän kirjoja, koska viime aikoina on tullut luettua valitettavan vähän, mutta kiinnostavia kirjoja silti riittäisi.

  Kiitos kivasta postauksesta, ja tämä kirja vaikuttaa kivalta. Olen törmännyt siihen pari kertaa aikaisemminkin muiden blogipostausten kautta, ja silloin kiinnostus heräsi jo silloin. Osallistun siis arvontaan!
  (Sähköposti: an.salminen@gmail.com)

  VastaaPoista
 9. Toivon terveyttä ja iloa sekä enemmän aikaa itselleni ja läheisteni kanssa vietettäväksi usein kiireiseltä tuntuvan arjen keskelle.
  eveaikk@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Ensiksi: olipa kiva löytää blogisi! Ja toiseksi, vastaus arvontaan:

  Mä toivon uuden vuoden sisältävän paljon läsnäoloa, jaksamista, iloa ja naurua sekä sopivan kokoisia ongelmia, jotta arki ei olisi liian tasapaksua.

  Uudelta vuodelta odotan valmistumistani, joka on ollut pelkkä haave ja useiden mielestä turha toive useiden vuosien ajan ja uusien haasteiden kohtaamista.

  mariesoneau@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Toivon vuodesta 2018 kaikinpuolin parempaa kuin edeltäjänsä. Edeltävä vuosi on ollut hyvin rankka, joten toivottavasti aurinko alkaisi paistaa taas tähänkin risukasaan ja elämä alkaisi taas näyttämään niitä hyviä puoliaankin. Tai vähintäänkin itse oppisi näkemään asioissa enemmän sitä hyvää ja positiivista :)
  Oikein hyvää uuttavuotta sinulle! :)

  theriddlerr@outlook.com

  VastaaPoista
 12. Toivon onnellisuutta ja terveyttä!

  sininblogi@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Tällä hetkellä erityisesti odotan Lontoon matkaa, joka tuli ostettua tuossa uuden vuoden aattona. Toivon, että koko vuoden yleisfiilis olisi hyvä, jaksaisin liikkua säännöllisesti ja että oppisin tekemään ja syömään monipuolisemmim kasvisruokaa :-)

  pauliinaeilamatilda@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Toivon että tää vuosi olis sellanen vuosi ettei mun tarvis enää ravata sairaalassa leikkauksissa tai tutkimuksissa iitukaro@hotmail.fi

  VastaaPoista
 15. Eniten odotan elämäntaparemonttiani, joka vaatii itseltä tosi paljon sekä Levin ja ulkomaan reissuja!

  noorainkilainen@outlook.com

  VastaaPoista
 16. Toivon uudelta vuodelta energiaa ja motivaatiota opiskeluun

  elisamariasd@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Toivon enemmän tasapainoa elämääni ja mielenkiintoisia projekteja sekä kohtaamisia.

  cland3stina@ Gmail.com

  VastaaPoista
 18. Toivon voimia ja positiivista energiaa opintojen loppuun saattamiseksi :) Toivon myös enemmän iloa sekä paljon rakkaita hetkiä läheisten kanssa.
  petra.rinne91@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Toivon terveyttä, ja että tämän myötä saisin juoksuharrastukseni uuteen nousuun.
  virpina7@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti Miia löydät sen hyvän ystävän! Tämä kirjoitus oli taas ihana!❤ Itse toivon tältä vuodelta, että löytäisin ja pääsisin haluamaani opiskelupaikkaan. Tänä vuonna on ollut niin mietinnässä nuo elämän hyvät asiat ja mielenterveys kun isoja asioita jälleen edessä. Tämä kirja vaikuttaa ihan huipulta!!
  Onnentäyteistä uutta vuotta sinulle! ❤lla Saana


  saanaemiliar@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Toivon, että löytäisin vuoden aikana oman polkuni. Tuntuu ettei tällä hetkellä oikein tiedä mitä elämältä haluaa ja toivoisin siihen vastauksia kuluvan vuoden aikana :)

  Jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 22. Odotan vuodelta 2018 uusia tuttavuuksia ja jonkinlaista reissua. :) saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Odotan tältä vuodelta paljon ihania hetkiä läheisten kanssa, terveyttä ja hyvinvointia :) tiia96@luukku.com

  VastaaPoista
 24. Toivon että tänä vuonna olisi enemmän aikaa ystäville sekä motivaatiota liikunnalle.

  eojarvela@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Toivon terveyttä ja parempia elämäntapoja 😊
  autiokatjaa@gmail.com

  VastaaPoista