sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Hei Gran Canaria, mä astun aurinkoonMarraskuun lopulla vietimme molemmat pientä lomaa - minä sekä blogi. Minä lähdin viikoksi perheeni kanssa aurinkoon, Gran Canarian Playa del Inglésiin. Noin kuuden tunnin lento kohteeseen oli melko puuduttava, muttei kuitenkaan niin paha, kuin ennalta kuvittelin. Jopa lentokoneen pikakahvi (Nescafé Americano) oli aivan mainiota!

En ole koskaan ollut auringonpalvojatyyppiä, tai juurikaan viihtynyt kesäisin rannoilla muutamia uintikertoja lukuunottamatta. Viime vuosina olen kuitenkin kunnostautunut, sillä enää en ole palanut heti, kun joku on maininnutkin auringon. Tälläkään reissulla en palanut ollenkaan!
Majoituimme keskinkertaisessa hotellissa aivan Maspalomasin dyynien tuntumassa. Parasta hotellissa olikin sen sijainti - lähellä olivat niin ranta, ostoskeskus Cita sekä useita ravintoloita. Ruoka ei tosin ollut ainakaan minun makuuni - lopulta söin samaa pitsaa useampana päivänä. Kasvisruuat tuntuivat olevan useille paikoille tuntematon käsite ja kommunikointi monien tarjoilijoiden kanssa hankalaa. Kulinaristeille en siis Inglésiä välttämättä oman kokemukseni perusteella ensimmäisenä suosittelisi.

Lämpötilat vaihtelivat suurinpiirtein kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen välimaastossa ja kelit olivatkin kaikinpuolin siedettäviä viileämpiinkin kesiin tottuneelle. Mikäs siinä oli ollessa - Afrikan auringon lämmittäessä ja Atlantin aaltojen huuhtoessa rantaviivaa. Keleistä nauttivat myös useat ihanat kulkukissat, joista suurin osa oli todella hyväkuntoisen näköisiä ja oloisia. Yhtenä päivänä teimme vanhempieni kanssa kävellen päiväretken Maspalomasin majakalle, El Faro de Maspalomasiin. Espanjan kolmanneksi korkeinta, noin 56 metriä korkeaa majakkaa rakennettiin aikanaan kolmisenkymmentä vuotta, ja se on peräisin 1800-luvun puolivälistä. Inglésistä kaupungin kautta majakalle ja rantaviivaa pitkin takaisin kävellen matkan pituudeksi tuli reilu kymmenen kilometriä reittihakusovelluksen mukaan.

Paluumatkalla kävelimme muun muassa nudistirannan läpi, mikä ei kuitenkaan oikeastaan hetkauttanut enää siinä kohtaa lomaa. Vaikka rannalla onkin erikseen oma osionsa nudisteille, näkyi alastomia vartaloita silti oikeastaan koko rannan mitalta. Totesinkin kotiin päästyäni miehelle, että ihan jokaisen vartalokuvansa kanssa kamppailevan pitäisi käydä katsomassa, ettei se oma temppeli ole sen kummallisempi tai kamalampi kuin muillakaan. Ainakin itselleni se oli sellainen todellinen Body Positive -hetki!
Perjantain ja Black Fridayn kunniaksi otettiin paikallinen bussi alle ja suunnaksi Las Palmas. Kovin suurta otantaa ei Gran Canarian pääkaupungista tutkittu, mutta hauska siellä oli kuitenkin käydä. Ja bussilla pääsi muuten aivan todella helposti paikan päälle - suosittelen ehdottomasti! Lippu maksoi vähän reilut viisi euroa suuntaansa, joten senkään hinta ei päätä huimannut. 

Bussimatkan varrella pääsi tietysti myös nauttimaan uusista maisemista. Itse voisin istua meren rannassa varmaan päiväkausia, joten tällaisella saarella maisemat ovat lähes poikkeuksetta minua miellyttäviä. 

Loput lomapäivät kuluivat lähinnä rannalla, kun piti varastoida talteen vielä viimeisetkin auringonsäteet talven varalle. Kanariansaaret jättivät jälkeensä pienen kaipuun, mutta en tiedä, valitsisinko tätä kuitenkaan lomakohteeksi uudelleen. Las Palmasia voisin harkita, mutta Inglésiin tuskin suuntaisin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin oikein onnistunut rentoutumisloma!


1 kommentti:

  1. Ai että miten ihania kuvia. Piti tulla vielä Instagramin lisäksi vielä tänne blogin puolelle lataamaan kuvista vähän aurinkoenergiaa. Tässähän tulee matkakuume! :D

    VastaaPoista