maanantai 18. joulukuuta 2017

DIY Pakettikortit - Joulukalenterin 8. luukku
Vajaa viikko jouluun! Joulukalenterin merkeissä syvennytäänkin tänään askartelemaan helppoja ja kauniita pakettikortteja. Mikäli mielit tehdä juuri samanlaisia, kannattaa materiaaleja käydä katsastamassa Suomalaisen kirjakaupan valikoimista - itse ostin nämä sieltä.

Perustarvikkeina tarvitset kartonkia, sakset, rei'ittäjän, näkymättömäksi/läpinäkyväksi kuivuvaa liimaa sekä haluamiasi (jouluisia) koristeita. Pakettikortteihin hyödynnät helposti esimerkiksi joulukorttiaskartelusta yli jääneet tarpeet. Minä käytin näihin varastoihin jääneitä korttipohjia, mutta aivan yhtä hyvin voit hyödyntää vaikkapa erilaisia pahvilaatikoita ja -pakkauksia, mikäli sellaisia ylimääräisenä pyörii nurkissa. Räikeät pahvit voi tarvittaessa ensin päällystää esimerkiksi lahja- tai sanomalehtipaperilla, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Lisäksi iso kuppi kahvia, teetä tai glögiä tekee askarteluhetkestä aina mukavamman!


1. LEIKKAA, LIIMAA   

Kaikkein helpoimmalla pääset valitsemalla esimerkiksi tällaisia huopasydämiä tai muita yksittäisiä kuvioita. Niitä voit leikata myös itse kartongista tai huovasta!

Asettele valitsemasi kuviot kartongille ja sijoittelun tarkistettuasi liimaa paikoilleen. Huomioi sijoittelussa korttiin tarvittava reikä. Etenkin näitä valmiita korttipohjia käyttäessäsi pyri hyödyntämään materiaali kokonaan, mikäli käytössäsi on eri kokoisia koristekuvioita.  Leikkaa kortit irti toisistaan.


2. NAUHAT JA PITSIT VALMIILLA LIIMAPINNALLA

Helppo ja todella kaunis idea pakettikorttiaskartelussa ovat erilaiset valmiilla teippipinnalla varustetut pitsit sekä muut nauhat. Etenkin näitä pitsinauhoja on mielestäni todella hankala liimata mihinkään siististi ilman omaa liimapintaa. Kannattaakin nauhoja ostaessa aina tarkistaa, onko tuotteessa valmis liimapinta vai ei, ja valita haluamansa käyttötarkoitukseen sen mukaan sopivaksi. 

Helpoiten liimaat pitsit ja nauhat irrottamalla pienen pätkän paperia liimapinnan päältä ja asettelemalla nauhan paikoilleen ennen kuin leikkaat sen poikki. Näin saat nauhasta helposti juuri oikean pituisen, eikä muutamienkaan millien ylimenoja pääse syntymään hävikkiin.

Pitsinauhat ovat kauniita ihan yksistään sellaisinaan, mutta halutessasi voit liimata niiden kaveriksi koristekuvioita. Minusta nämä kimalteiset lumihiutalekuviot sekä luonnonvalkoinen pitsinauha ovat kuin tehty toisilleen - todellinen match made in heaven!

3. KULTANAUHAT

Todella kauniita pakettikortteja saat myös kierittämällä kortin ympäri ohutta kultanauhaa. Muutkin värit tietysti käyvät mainiosti, valitse itsellesi tai lahjansaajalle mieluinen!

Etenkin näissä korteissa liiman läpinäkyväksi kuivuminen on avainasemassa. Nauhaan ei oikein pysty liimaa levittämään, joten helpoimmalla pääset, kun levität kaistaleen liimaa korttipohjalle siihen kohtaan, mihin aiot nauhaa laittaa. Nauhojen suhteen more is more, vain yhtä kierrosta on hankala saada asettumaan oikeaan kohtaan ja pysymään paikallaan. 

Nauhaa kierittäessäsi jätä kumpaankin päähän solmimisvaraa. Viimeistele kortti solmulla tai rusetilla ja leikkaa ylimääräiset pois. Nauhan pituutta kannattaa ennen liimaamista hieman mallailla, ettei hävikkiä jäisi paljoa! Lopuksi painele nauhaa vielä liimakaistaleeseen, jotta se kiinnittyisi kunnolla  paikalleen.Kun sinulla on tarvitsemasi määrä kauniita pakettikortteja valmiina, nimikoi ne lahjansaajan mukaan, rei'itä ja kiinnitä lahjapakettien nauhoihin. Kauniit nimikoinnit saat esimerkiksi dymo-kohokirjoittimella, mikäli et halua kirjoittaa nimiä käsin.

Itsekin olisin dymoa varmasti käyttänyt, mutta omani on jo nähnyt parhaat päivänsä, eivätkä kirjaimet enää erotu kunnolla. Täytynee hankkia uusi!

Korttien koosta riippuen voit kirjoittaa niihin pelkästään lahjansaajan nimen tai halutessasi jonkin joulutervehdyksen, mikäli tilaa riittää. Nämä kannattaa miettiä tietysti jo ennen kuin aloittaa askartelun, jolloin osaa ennakoida korttien koon ja tarvittavat materiaalimäärät.

Ihania askarteluhetkiä!
 
  
 

Käykäähän kurkkaamassa kaikki muutkin jo ilmestyneet sekä vielä ennen joulua aukeavat luukut. Kalenterista löydät esimerkiksi muitakin diy-juttuja, lahjavinkkejä, ihania reseptejä, arvontoja sekä joulukorttikuvausvinkkejä!
 
 
http://www.varpublogit.fi/p/varpujen-joulukalenteri-2017.html
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti