maanantai 4. joulukuuta 2017

Jouluista tuoksua kotiin - Joulukalenterin 2. luukku


Eikö joulufiilis löytynyt vielä soittolistan avulla?
Tässä luukussa luodaan lisää joulun tuntua kotiin edullisesti
tuoksuvilla, neilikoin koristelluilla klementiineillä!


Tarvitset vain kuivattuja kokonaisia neilikoita sekä klementiinejä tai joitain muita sitrushedelmiä, kuten appelsiineja tai sitruunoita. Myös omenoita olen kuullut käytettävän! Helpoimmillaan selviät näillä, mutta mikäli valitsemasi sitrushedelmä on kovin kova-/paksukuorinen, kannattaa neilikoiden reiät painaa valmiiksi esimerkiksi puisella grillivarrastikulla. Kuivattu neilikka on melko hauras ja hajoaa helposti, jos joudut käyttämään paljon painetta sen sisään saamiseksi.

Voit painella neilikoita hedelmän läpi joko täysin sattumanvaraisesti sinne tänne, kuten minä, tai tehdä niillä esimerkiksi siistejä rivejä tai jonkinlaisia kuvioita. Päästä luovuutesi kukkimaan! Näitä haskannäköisiä koristeita on helppo askarrella myös lasten kanssa - tällöin reiät kannattaa tehdä ensin valmiiksi tikulla ja antaa lasten asetella neilikat niihin.

Mikäli pakkaset saavuttavat meidät vielä ennen joulua, voi näitä ripustaa myös ulos koristeiksi roikkumaan. Hedelmät saavat pakkasella hauskan hileisen pinnan, mutta eivät kestä tämän jälkeen sulamista enää hyvinä. Koristeet voi ripustaa joko kiepauttamalla haluamastaan nauhasta lenkin hedelmän ympäri tai lävistämällä sen rautalangalla ja tekemällä tästä koukun, josta koristeen ripustaa. 

Sisällä tuoksuvat neilikkakoristeet ovat kauniita esimerkiksi laakealla vadilla tai maljakossa. Mitä enemmän neilikoita kuoren läpi pistelee, sen paremmin nämä säilyvät!

Pysykäähän kanavalla, myöhemmin tällä viikolla kalenterissa on luvassa mukava arvonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti