sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Musta valo - Kaikki on haurastaKäyn melko usein nauttimassa livemusiikista, mutta kirjoitan aiheesta harvemmin blogiin. Perjantai-iltainen post-poppia soittavan Musta valon kolmannen albumin julkaisukeikka ansaitsee kuitenkin paikkansa täällä. Totesin sen jo heti keikan päätyttyä Instagramissa, mutta sanon sen vielä uudelleen:  

Jos joku maalaa minun sielunmaisemani, niin tämä.

Olen seurannut yhtyeen taivalta jo kymmenen vuoden ajan. En enää muista, miten olen silloin Itkevä tyttö-nimellä musiikkia tehneeseen bändiin tutustunut, mutta onneksi näin on kuitenkin käynyt. Ensimmäisenä hankkimani, vuonna 2006 ilmestynyt Yö kylpyammeessa pyörii edelleen uudempien ohella levylautasella - rakastan erityisesti sen kahdeksatta raitaa; Johnny Cashin kesäkuu.

Uusin Kaikki on haurasta-albumi on ehtinyt soida läpi jo moneen kertaan. Ihan huikea! Levyltä on julkaistu neljä videollista singleä - visuaalisesti juuri niin upeita kuin tältä yhtyeeltä sopii odottaakin: Laterna Magica, Rauhaton alue, Kaikki on haurasta sekä Kun kasvan. Oma suosikkini levyltä on Majakka, jonka kuulin ensimmäistä kertaa perjantaisella keikalla ja sanoin jo heti tuolloin, että kyseinen biisi tulee varmasti soimaan meillä paljon.

Tutustukaa, ihastukaa.


lähde vaan jos haluat
mutta auta minua
unohtamaan sinut
että voin nukkua
majakka on sammunut
eikä ketään kiinnosta
rannat täynnä laivoja ja haaksirikkoja

rakkaudessa on kyse myös ajoituksesta
ei pitäisi tavata ketään oikeaa
liian aikaisin eikä liian myöhään
rakkaudessa on kyse myös ajoituksesta
ehkä toisessa ajassa
tämä tarina päättyisi toisin

Musta valo - Majakka (Kaikki on haurasta, 2007)3 kommenttia:

 1. Hei, kuuntelin joskus nuorempana vähän aikaa Itkevää tyttöä, mutta sitten jotenkin vain unohdin sen. Kiitos tästä mieleenpalautuksesta! Ryhdyin samalta istumalta luukuttamaan Mustaa valoa ja tulin tosi iloiseksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Kun kasvan -video oli ilahduttava! Se oli kuvattu meiän yliopiston eläinmuseolla! :D

   Poista
  2. Onpa hauska sattuma! :D

   Juuri jokin aika sitten omalla Facebook-seinälläni pohdin sitä, miten monta "entisaikojen suosikkia" on päässytkään vuosien varrella unohtumaan. Onneksi niistä silloin tällöin joku aina muistuttelee! :)

   Poista