torstai 5. lokakuuta 2017

Yksi yö Turun Kirjamessuihin!

Yhteistyössä Turun KirjamessutEnää yksi yö ja Turun Kirjamessut ovat täällä!

Messukeskuksessa nähdään perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 498 ohjelmanumeroa ja huimat 767 eri esiintyjää. Pitkä ohjelmalista ja laaja tarjonta voi tuntua mahdottomalta selätettävältä - ja sitä se ilman karsimista onkin.

Näin aivan messujen kynnyksellä halusin tehdä vielä postauksen, johon nostan jokaiselta päivältä muutaman tärpin, jotka itseäni kiinnostavat eniten. Kiinnostavien ohjelmien listani on toki huomattavasti pidempi, mutta tiedän jo nyt, etten todellakaan pysty seuraamaan kaikkea, mitä etukäteen haluaisin. Olenkin päättänyt valita ennalta jokaiselle päivälle vain yhden ohjelman, joka täytyy nähdä, ja muiden kanssa menen sitten fiiliksen mukaan. Messujen ei pidä kuitenkaan olla päätöntä suorittamista ja paikasta toiseen juoksemista - siinähän väsyy jo ensimmäisenä päivänä. Pidemmittä pohjustuksitta...

PERJANTAI

TIETO-LAVA B-HALLI
12:40 - 13:00 Rasismi ja inhimillinen ajattelu. Jani Sinokki, Turun yliopisto.

AGRICOLA-LAVA A-HALLI
13:50 - 14:10 Anni Kytömäki - Kivitasku. Gummerus.

FIORE-LAVA A-HALLI
12:00 - 12:40 Sateenkaariteemat lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Heta Mulari, Siri Kolu, Tittamari Marttinen ja Eino Nurmisto. Suomen Queer-tutkimuksen seura & Suomi 100 - sateenkaaren väreissä.

15:20 - 15:40 Vammaiset fiktiossa. Jaakko Yli-Juonikas ja Kata Melander. Kynnys ry.

TURUN TUOMIOKIRKKO
20:00 - 22:00 Sanaa kuulemassa - lukuilta. Kari Mäkinen, Kjell Westö, Anna-Riikka Carlson, Ville Hytönen, Timo Niitemaa, Sirpa Kähkönen. Jussi Laukola cembalo ja Kari J. Kettula tervetulosanat. Järjestäjä Arkkipiispan Valoa yössä-työryhmä, Turun Tuomiokirkko.


LAUANTAI

FIORE-LAVA A-HALLI
11:00 - 11:30 Esikoiskirjan tuska ja ihanuus. Hannu Niklander, Tuija Lehtinen ja Pasi Pekkola.

14:00 - 14:30 Miten lapsen lukuinto sytytetään? Elina Partanen, Kaisa Laaksonen ja Ilmi Villacís. Lukukeskus - Läscentrum ja Suomen kirjailijaliitto.

ONERVA, 2. krs
13:00 - 13:20 Esko Valtaoja - Kohti ikuisuutta. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry. 

AGRICOLA-LAVA A-HALLI
16:20 - 16:40 Turku dekkarin näyttämönä. Reijo Mäki - Kakolan kalpea ja Eppu Nuotio - Myrkkykeiso. Otava.


SUNNUNTAI

FIORE-LAVA A-HALLI
10:20 - 10:40 Hyötyviljelmä kotitarpeiksi. Arno Kasvi, Readme.fi.

KUISTI-LAVA B-HALLI
12:20 - 12:40 Aki Linnanahde - Jere ja Jere Karalahti. WSOY.

ONERVA, 2. krs.
13:40 - 14:00 Kyösti Mäkimattila - Yösydänhetkiä. Otava.

AGRICOLA-LAVA A-HALLI
13:40 - 14:00 Riitta Kylänpää - Tuhon profeetta, Pentti Linkola. Siltala.

15:20 - 15:40 Juha-Pekka Koskinen - Kannibaalien keittokirja. Like.


Lisäksi alueelta löytyy paljon kaikkea mielenkiintoista myös lapsille ja ylipäätään laidasta laitaan ihan kaikenlaista! Koko ohjelma löytyy helposti täältä. Messujen ohjelmasivulla kiinnostavia ohjelmia pystyy merkitsemään muistiin - tästä muodostuu sinulle Oma lista, jossa näet vain merkitsemäsi ohjelmat. Samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut, jonne pääsee samalla lipulla kuin Kirjamessuille. Kannattaa ehdottomasti käydä kiertämässä myös tämä!

Oletko tulossa messuille? Mikä ohjelma kiinnostaa eniten, vai lähdetkö vain kiertelemään vailla sen suurempaa suunnitelmaa tai aikataulua? Mikäli bongaatte minua messuväen joukossa, tulkaa toki tervehtimään! Ottakaahan myös viimeistään nyt seurantaan Instagram-tilini sekä blogin Facebook-sivu. Etenkin Instan puolelle on tulossa reaaliaikaisempaa päivitystä messuhulinoista!

* Kuvan kirjat saatu. Kyseisiä kirjoja jaetaan rajoitettu erä joka päivä ensimmäisille messuvieraille.
Perjantaina John Greenin Arvoitus nimeltä Margo (Bonnier), lauantaina Ildefonso Falconesin Paljasjalkainen kuningatar (Bazar Kustannus) ja sunnuntaina Anne Ricen Veren vangit (Otava).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti