perjantai 13. lokakuuta 2017

Roosa nauha-päiväRintasyöpään sairastuu noin joka kahdeksas nainen - vuosittain viitisentuhatta naista.  Satunnaisena päivänä vaikkapa kaupungin keskustassa vastaantulevista naisista todella moni sairastaa, on sairastanut tai tulee sairastamaan rintasyöpää. Osa taistelee itsensä takaisin arkeen ja työelämään, osalle diagnoosi on kohtalokas.

Minun äitini on yksi niistä, jotka ovat selvinneet.
Minun esikuvani, supernainen.

Äidin sairastaessa en muista pelänneeni, koska perheessämme ei luotu minkäänlaista uhkakuvaa tai pelon ilmapiiriä syöpädiagnoosin ympärille. Syöpä nujerrettiin, ja äitini on ollut jo useamman vuoden täysipainoisesti takaisin työelämässä. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

Tänään, 13.10. vietetään Roosa nauha-päivää. Helpoin tapa osallistua, on ostaa useimpien kauppojen kassojen yhteydestä löytyvä silkkinen Roosa nauha. Osallistua voi myös esimerkiksi ostamalla muita kampanjan tuotteita, esimerkiksi tuotevalikoiman joukosta löytyvä retro taskulamppu sekä kumisaappaat ovat erityisesti minun mieleeni!

Lisäksi haastan jokaisen tämän postauksen lukeneen tekemään lahjoituksen Syöpäsäätiölle täällä. Sivulla pystyy liittymään halutessaan joko kuukausilahjoittajaksi, tai tekemään valitsemansa suuruisen kertalahjoituksen. Pienikin summa on tärkeä!

2 kommenttia: