tiistai 10. lokakuuta 2017

Turun Kirjamessut: Vuoden paras viikonloppu!

Yhteistyössä Turun Kirjamessut
Turun Kirjamessut ovat nyt ohi, ja edessä on jälleen vuoden odotus ennen seuraavaa syksyn kruunaavaa viikonloppua. Tänä vuonna olin ensimmäistä kertaa mukana messujen somelähettiläiden joukossa ja vietinkin kirjojen parissa kaikki kolme päivää. Aktiivisimmin taisin päivitellä Instastorya, joka on valitettavasti näkyvillä vain vuorokauden julkaisuhetkestä lähtien - sen kautta jaettuihin fiiliksiin ei siis voi enää palata.

Nyt kun messuilla tuli oltua kauemmin kuin vain yhden päivän ajan, oli aivan eri tavalla aikaa keskittyä ostosten teon lisäksi myös tarjolla olevan ohjelman seuraamiseen. Päällimmäisinä mieleen jäivät Tommi Kovasen haastattelu Kuolemanlaakso-teoksen tiimoilta, sekä Reijo Mäen ja Eppu Nuotion haastattelijan johdattelema juttutuokio otsikolla 'Turku dekkarien näyttämönä'. Viikonlopun odotetuin ohjelma itselleni oli sunnuntainen Kyösti Mäkimattilan haastattelu Yösydänhetkiä-teokseen pohjautuen. Sainpa omaan kappaleeseeni runoilijalta omistuskirjoituksenkin, kuten blogin Facebook-sivuja seuraavat saattoivat laittaa merkille!

Uutuuskirjojen sijaan omat hankintani suuntautuivat pitkälti antikvariaattien pisteille. Uutuuksien nimiä on kyllä laitettu muutama muistiin sitä hetkeä varten, kun mies tai sukulaiset tuskailevat joululahjojen mietinnän kanssa. Pehmeät joulupaketit ovat ihania, mutta yleensä ilahduttavimpia ovat kovat, kirjoja sisältävät kääröt. Fyysisinä painoksina tällä kertaa mukaani tarttui lähinnä sotakirjallisuutta itselleni ja isälleni, muun muassa Antti Tuuria sekä Pentti H. Tikkasta. Etsinnän kohteena oli yksi Reino Lehväslaihon teos - se ainoa, joka isän kokoelmasta enää puuttuu. Löysinkin kirjan yhdeltä pisteeltä, mutta nopea googletus kertoi kirjan löytyvän internetin ihmemaailmasta yli puolet halvemmalla, joten isä joutuu vielä hetken odottamaan sarjan täydellistymistä. 

Kokonaisuudessaan messut olivat aivan ihanat! Kolmeen päivään mahtui useita tunteja kirjallisuuden parissa - ja toki kävin kurkkaamassa myös Ruoka- ja Viinimessujen tarjontaa. Sunnuntaina alkoi etenkin messujen päätyttyä uupumus olla melkoinen, liekö tänään päälle iskeneellä kuumeella ollut hieman jo osuutta asiaan... Onpahan nyt ainakin aikaa keskittyä messulöytöihin viltin alla teemuki toisessa kädessä!

Teittekö te hyviä löytöjä - vai kiinnostivatko Kirjamessut ylipäätään ollenkaan?
Lukaisittehan jo postaukseni perjantaisesta Sanaa kuulemassa-lukuillasta? Tänä vuonna Kirjamessut tarjosivat muutaman "ohjelmanumeron" myös Messukeskuksen ulkopuolella.

*Messuliput saatu. 

2 kommenttia:

 1. Minä en ole koskaan ollut kirjamessuilla, enkä oikein hirveästi muillakaan messuilla. Mutta näin luettuna kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmöllä suosittelen kyllä Kirjamessuja!

   Vaikka ei lähtisi hullaantumaan kirjashoppailusta, on ohjelmassa aina ollut todella monipuolisesti erilaisia aiheita, joita seurata, vaikkei mukana olevien kirjoja olisikaan lukenut. Ja Kirjamessuissa toki se hyvä puoli myös, että nuo Ruoka- ja viinimessut järjestetään aina samaan aikaan - samalla lipulla vatsa täyteen maistiaisia ja toisesta hallista hengenravintoa kirjallisuuden merkeissä!

   Poista