tiistai 24. lokakuuta 2017

DIY: Tunnelmavaloa kotiin

Illat pimenevät yhä aiemmin ja ainakin minua harmittaa pitää päällä kattovaloja (ellei ole pakko), joissa harvoin on kovinkaan tunnelmallinen valo. Kynttelikköäkään ei vielä viitsi kaivaa kaapin perukoilta, mutta jo kauppoihin ilmestyneitä 'jouluvaloja' kannattaa hyödyntää tunnelmavalojen luomisessa!

Tällaisiin helposti koottaviin pullovaloihin tarvitset vain led-valosarjan haluamasi pituisena sekä omaa silmääsi miellyttävän lasipullon tai -astian. Mikäli sellaista ei vielä löydy kotoa, kirppiksellä valikoima on suuri! Myös esimerkiksi muutamasta tyhjentyneestä viinipullosta saa kauniin asetelman valoilla - mikäli itsellä korkki pysyy kiinni, kavereiden nurkista todennäköisesti löytyy.

Meidän tunnelmanluojiksi valikoituivat tyhjentynyt JD-pullo, jota tuskin tarvitsee sen enempää selitellä. Iso ruskeasävyinen bariumkloridia aikanaan sisältänyt lasipurkki sen sijaan on syntymäpäivälahja mieheltäni ja etikettien perusteella saksalaista alkuperää. Saadessani tuon oli se täynnä pienempiä saman sarjan purkkeja, jotka nyt koristavat maustehyllymme ylintä osaa, jonne olisi mahdoton ylettyä ilman jakkaraa - ei siis paras paikka käyttömausteille, mutta koristepurkeille aivan mainio.

Valosarjan pituus kannattaa valita sen mukaan, kuinka isoon pulloon/purkkiin/astiaan niitä on sijoittamassa. Minulla on viskipullossa 15 ledin sarja ja ruskeassa purkissa 40 ledin sarja. Itse tykkään, että purkki ei ole aivan täynnä valoja ja nämä valitsemani osoittautuivatkin hyvän pituisiksi. Käyttämäni valosarjat toimivat ajastimella palaen sytyttämishetkestä kuusi tuntia, ja syttyen seuraavana päivänä uudelleen kuudeksi tunniksi samaan aikaan niin kauan kuin paristoissa riittää virtaa. Ajastinta käyttäessä paristokotelon voi piilottaa myös purkin sisälle, mikäli se mahtuu suuaukosta helposti sisälle. Itse pidän pullovaloja sellaisissa kohdissa, joissa paristorasia on helppo piilottaa purkin taa. Näin niiden sytyttäminen  ja sammuttaminen tarpeen mukaan on helppoa. Toki etenkin isommissa astioissa myös sähkökäyttöiset toimivat mainiosti!

Joko siellä on alettu sisustaa kotia pimeimpään vuodenaikaan valmistautuen?
Minulla on muuten joulukuulle suunnitteilla muutama varsin mukava juttu nimenomaan teille lukijoille... Kannattaa siis pysyä kelkassa mukana!

4 kommenttia:

 1. Ihanan näkösiä!! Ei mitään ihanampaa kuin tunnelmavalot näin pimeään aikaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina!
   Tykkään itsekin näistä tosi paljon. Ja tosiaan munkin mielestä on kivempi oleskella kotona vähän hämyisemmässä valossa, jos ei tarvitse lukea tai tehdä mitään suurta tarkkuutta vaativaa :)

   Poista
 2. Hauskan näköisiä! Keksinkin heti, mitä laitan synttärilahjaksi saamaani lasimaljaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Nää on kyllä ihania tunnelmanluojia, vaikka valaisuteho ei ehkä paras olekaan :)

   Poista