perjantai 1. syyskuuta 2017

Turun Kirjamessut 2017 - Hype nousee!

Yhteistyössä Turun Kirjamessut

Katkelma Anni Kytömäen Kivitasku-kirjasta


Turun Kirjamessut (sekä Ruoka- ja Viinimessut) järjestetään tänä vuonna ensi kuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja Onnen säikeitä on menossa mukana! Ilmoittauduin mukaan someäänenkannattaja-joukkoon, joten Kirjamessut tulevat olemaan esillä täällä blogin puolella sekä Instagram-tililläni. Tänä vuonna messujen teemana on itseoikeutetusti Suomi, Yksi maa - monta ääntä. Tämän vuoden ohjelmasta vastaavat opettaja, kirjailija Tommi Kinnunen sekä kirjailijat Salla Simukka ja Siri Kolu.

Kirjamessujen ohjelma julkaistaan ensi maanantaina 04. päivä syyskuuta messujen omilla nettisivuilla sekä TS Opuksessa! Suosittelen ottamaan seurantaan myös Kirjamessujen Facebook-sivut sekä Turun Messukeskuksen oman Instagram-tilin, niin pysytte varmasti ajan tasalla tapahtumista.


Miksi hain mukaan someäänenkannattajiin?  

Olen lukenut kirjoja niin kauan kuin muistan. Ala- ja yläkouluissa luin koulujen sekä kotikyläni kirjastoista kaikki vähänkään kiinnostavat kirjat, joista jotkin osasin jo suurinpiirtein ulkoa. Jokainen minuun nähden +-10 vuotta vanha hevostyttö/-poika muistaa varmasti Merja ja Marvi Jalon lukuisat hevoskirjat! Omia suosikkisarjojani ovat olleet Haavikon ravitalli, Ratsutyttö (Kati, Makkara, Lintsi ja Juke, never forget!), Nea sekä tietysti Nummelan ponitalli, johon Merja Jalo kirjoittaa edelleen jatko-osia!

Sittemmin hevoskirjat ovat jääneet vähemmälle hieman aikuisempaan makuun kirjoitetun kaunokirjallisuuden tieltä. Erityisesti odotan saavani lukea lisää teoksia Riikka Pulkkiselta, jonka kaikesta tähän astisesta tuotannosta olen pitänyt todella paljon. 

Enää ei valitettavasti ole aikaa lukea niin paljon kuin haluaisin, mutta Turun Kirjamessut ovat kuuluneet syksyisiin perinteisiin jo usean vuoden ajan. Kun näin ilmoituksen, jossa someäänenkannattajia haettiin, ei hakemuksen laittamista tarvinnut liiemmin miettiä. Messut ovat olleet merkittynä kalenteriin jo pitkään, ja aktiivisena somen käyttäjänä postaisin käynnistäni varmasti muutenkin omiin kanaviini - mikä siis sen parempaa kuin molemminpuolinen hyöty!


Kirjamessut (sekä Ruoka- ja Viinimessut) Turun Messukeskuksessa 06.-08.10.
pe-la 10-18 ja su 10-17
osoitteessa Messukentänkatu 9-13, Turku.

Muista tsekata ohjelma täältä 04.09. lähtien!
Liput ennakkoon tästä linkistä.


HUOM! Vaikka postauksessa paljon linkkejä onkin,
minä en hyödy niiden klikkaamisesta mitään.

4 kommenttia:

  1. Minä odotan myös innolla kirjamessuja, vaikka uhkana onkin, että missaan ne osittain tai pahimmassa tapauksessa jopa kokonaan, sillä samalle viikolle on suunnitteilla vaellusta (se oli ainoa kalenteriin sopiva viikko, joten piti tehdä valintoja), emmekä vielä ole varmoja, minä päivänä palaamme reissusta. Mutta kirjamessusunnuntaina on luvassa hauskaa cosplay-ohjelmaa (hihi, olen lapsellisen innoissani tästä) ja lisäksi kavereitani on mukana yhdessä paneelikeskustelussa, joten haluaisin päästä seuraamaan sitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrettävä syy missata!

      Mua taas ei niinkään juuri tuo cosplay-ohjelma innosta :D Toisaalta nään ihan älyttömän hienona sen kaiken panostuksen, jota siihen laitetaan, mutta sen kummemmin se ei sytytä. Tästä huolimatta - tai ehkä oikeastaan juuri siksi - ajattelin kuitenkin mennä sunnuntainkin meininkejä katsomaan. Saatan jopa oppia jotain!

      Poista
  2. Tätä ei yleensä tututkaan usko, kun tietävät millainen kirjatoukka olen, mutta en ole koskaan ollut kirjamessuilla! Saapas nähdä josko tänä vuonna tuonne Turun messuille tulisi lähdettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti!
      Ohjelma on tänä(kin) vuonna todella laaja ja näytteilleasettajia runsaasti. Lisäksi tän vuonna messut "laajenevat" hieman myös kaupungille. Mikäli lähtee paikalle jo perjantaina, kannattaa pistää korvan taa Tuomiokirkossa järjestettävä Sanaa kuulemassa-lukuilta! Tämä vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta ja ainutlaatuiselta tilaisuudelta, että itse ainakin ajattelin osallistua :)

      Poista