sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kukkakaalitalkoot - eli kuinka nopeasti kukkakaaliin kyllästyy?
Helsingin Sanomat uutisoi pari viikkoa sitten peltoon mätänevistä kukkakaalisadoista, jotka olivat seurausta kertarysäyksellä kypsymisestä viileän kesän jäljiltä. Tähän tarttuivat napakasti kauden mukaisten kasvisten käytön edistämiseen pyrkivä Satokausikalenteri sekä Liemessä-blogin Jenni. Kukkakaalitalkoot ovatkin edesauttaneet myyntiä huomattavasti ja nousseet jonkinlaiseksi hetkelliseksi some-ilmiöksi!

Itsekin olen ostanut kukkakaalia tänä aikana huomattavasti normaalia enemmän! Toki tätä on edesauttanut myös lähikaupan asettama to-del-la halpa kilohinta... Miestä on vähän huvittanut, kun olen aamuisin tai iltaisin ehdottanut ruuaksi höyrytettyä kukkakaalia normaalisti syömiemme ruokien tilalle, mutta aivan mainiosti on maistunut! Itse höyrytän kukkakaalit mikrossa ainoassa Tupperware-asiassa, jonka omistan. Aivan älyttömän kätevä! Noin viisi minuuttia täydellä teholla pienen vesitilkan kanssa kansi kiinni, ja priimaa pukkaa. Vähän fiiliksestä riippuen joko maustan kypsät kaalit tai syön sellaisenaan. Yleensä pyöräytän myllystä hieman mustapippuria ja pieni nokare voita perään, mutta välttämättä nämä eivät kyllä kaipaa sen kummempaa maustamista - ainakin jos syö muun ruuan seurassa lisäkkeenä.

Tänään keittelin ison kattilallisen sosekeittoa, johon lisäsin kukkakaalin lisäksi hieman perunaa, sipulia ja valkosipuli-tuorejuustoa. Ihan viimeiseksi vielä kermaa, ja taas on pariksi päiväksi ruuat valmiina. Näin sunnuntain kunniaksi keiton kylkiäiset olivat melko ruhtinaalliset. Raejuusto kuuluu mulla miltei poikkeuksetta sosekeittojen kaveriksi, mutta tänään lisäsin mukaan vielä paahdettua sipulia. Keiton sekaan päätyi myös pieni kourallinen pähkinäsekoitus-pussista, joka unohtui reppuun Suomenratsujen kunkkareissa vierailun seurauksena. Sopi muuten yllättävän hyvin, kokeilkaa!

Monesti kukkakaalia tulee syötyä myös dippivihanneksena ihan sellaisenaan, sekä pieneksi pilkottuna "tuoresalaattina" esimerkiksi ananasmurskan kanssa. Niin ja mitä otsikkoon tulee - edelleen maistuu, eli ilmeisesti kyllästyminen ei tapahdu ainakaan ihan kovin äkkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti