sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Virkattu pipo syksyn viimoihin ja talvipakkasille





P Y S T Y S U U N N A S S A    V I R K A T T U    P I P O


Lanka: Novita 7 veljestä
Koukku:
3,5
Langan menekki: n. 1 kerä tupsuineen päivineen
Ohje:
mukailtu Lämmin ilo-blogin ohjeesta


Pieneen hetkeen blogiin ei olekaan päivittynyt mitään käsityöjuttuja. Syy on niinkin yksinkertainen, kuin ettei niitä ole tullut tehtyä. Tykkään eniten neuloa ja virkata villalankoja, jotka kesällä ovat inhottavan hiostavia jo tekovaiheessa. Lisäksi sormien nivelille on pieni lepotauko tehnyt oikein hyvää. 

Facebookin suljettu Vilkasta virkkausta-ryhmä on viime aikoina kuhissut aktiivisena. Syynä tähän on tällä kertaa pystysuunnassa virkattu pipo, jollaisen tekemiseen tartuin itsekin. Teininä pipojen käyttäminen julkisesti oli ihan totaalisen no-no (paitsi tietysti silloin kun kukaan ei nähnyt), mutta nykyään voisin kulkea pipopäänä kesät ja talvet. Paras pipo on yleensä itse tehty - mittasuhteita voi käsityön edetessä tarkastella vaikka jokaisen kerroksen välillä ja ainakin teoriassa piposta pitäisi pystyä tekemään just eikä melkeen sopiva. 

Rakastuin tähän virkkuutyöhön jo aika alkuvaiheessa. Oikealta ja nurjalta hieman erinäkoiset pinnat ovat aivan ihanat ja valitsemani värikin osui juuri nappiin. Nyt kun sain sen valmiiksi, melkein harmittaa ulkona vallitseva lämpöaalto, joka hieman haittaa pipo päässä kulkemista (ei oikeasti harmita).

Yleensä muuten pystyn helposti neulomaan ja virkkaamaan yksinkertaista pintaa televisiota katsellessa pysyen tekemisistani kartalla, mutta tähän pipoon tuli yhden kerroksen mittainen "virheraita", nimeltä 50 Shades of Grey... Ehkä vastedes pitäydyn Salatuissa Elämissä ja muussa suomiviihteessä käsitöiden taustamölynä.

2 kommenttia:

  1. Hei, ihana pipo ja blogi löysinsattumalta. Montako ketjusilmukkaa teit? Olen yrittänyt tehdä lämminilo blogin ohjeen mukaan 7 veljestä langasta ja tuntuu että piposta tulee kovin pieni. :)
    T. Aloitteleva virkkaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kun löysit tiesi tänne!

      Voi että kun mulla on tää kyseinen pipo vanhempien luona tallipipona, niin en nyt pääse tarkistamaan. Muistaakseni tein aloitukseen 55 ketjusilmukkaa. Kerroksien määränhän itselle tehdessä pystyykin helposti mittaamaan oman pään mukaan kietaisemalla pipon pään ympäri.

      Vähän osviittaa sopivaan silmukkamäärään saa jo muutaman tehdyn kerroksen jälkeen. Hyvä keino on mitata jostain vanhasta sopiva kokoisesta piposta tai tosiaan ihan omaa päätä mittana käyttäen.

      Tekemällä oppii ja kun viitsii nähdä sen vaivan, että purkaa ja korjaa (tai tekee kokonaan uuden hieman erilaisilla määrillä) saa itselleen lempiasusteen moneksi vuodeksi!

      Poista