maanantai 11. syyskuuta 2017

Kuinka viettää täydellinen sunnuntaiSunnuntaisin monilla on takana pitkä työviikko sekä mahdollisesti myös muutama myöhään valvottu ilta - tai jopa yö. Vuorotyöläisille sunnuntaivapaat eivät ole itsestäänselvyys. Töitä, uupumusta, aikainen aamu tai ihan tavallisesti alkanut päivä - sunnuntaissa on aina jotain erityistä. Paras tapa viettää sunnuntaita on tehdä jotain sellaista, mistä todella nauttii. 

Pakkasimme eilen sunnuntain kunniaksi autoon kumisaappaat, ämpärit sekä hyönteismyrkkyä ja otimme suuntiman eväsostosten kautta metsään. Tähän aikaan vuodesta monet metsät ovat edelleen täynnä luonnon omia superfoodeja - marjoja, sieniä ja kasveja.

Mustikoiden satoaika alkaa olemaan lopuillaan, joten niiden keräämisellä on jo pikkuhiljaa kiire. Puolukat taas ovat paikoin vielä raakoja, mutta kypsiäkin on jo runsaasti! Me saimme saaliiksi ihan kelpo määrän kumpaakin, puolukkaa tosin ajattelin mennä vielä vähän myöhemmin hakemaan lisää. Ihastuin keväällä banaani-puolukkasmoothieen, ja sitä varten muutama litra olisikin hyvä olla pakkasessa valmiina.

Sunnuntaisissa, ja miksei kaikissa muissakin metsäretkissä paras hetki lienee evästauko. Kahvia löytyy repusta aina, yleensä myös jotain suolaista sekä makeaa. Pariskuntana retkeillessä tauon aikana on oiva hetki oikeasti kuunnella toinen toista - tai vain olla yhdessä hiljaa.

Ei siihen muuta tarvita. Kaksi ihmistä ja luonnon rauhallinen hiljaisuus. Täydellinen sunnuntai.

2 kommenttia:

 1. Luonto on ihana paikka, jossa koko sielu tuntuu lepäävän.
  Ei sitä oikein osaa edes sanoin kuvailla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!
   Ehdottomasti niitä asioita, jotka täytyy itse kokea. :)

   Poista