sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Sweetie - vanha juttu vai uusi tuttavuus?







Sitrukset ovat nyt parhaimmillaan, ja sesonki kannattaakin hyödyntää ottamalla kaikki mahdolliset vitamiinit talteen. Vuosi sitten tutustuin ihan uuteen hedelmään, kun marketin hyllyillä tuli vastaan sweetie. Hedelmä on greipin ja pomelon risteytys, joka ulkonäöltään muistuttaa paljolti greippiä ollen kuitenkin makeampi.

Testasin sweetietä ensin ihan sellaisenaan kuorittuna ja paloiteltuna, mutta minun makuuni hedelmän valkoiset kalvot ovat liian kitkerät. Itse hedelmäliha on kuitenkin ihanaa, raikkaan makeaa, joten en luovuttanut siihen. Helpointa hedelmä on syödä halkaisemalla se ja lusikoimalla pelkkä hedelmäliha puolikkaista. Toki jokaisen lohkon voi halutessaan myös kuoria kalvoista erikseen, jos malttaa näperrellä!

Oma uusi lempparini on puristaa sweetie mehuksi appelsiinien tai mandariinien kera! Käytän sitkeästi tuollaista "vanhanaikaista" käsikäyttöistä sitruspuserrinta, jolla mehun tekee todella nopeasti. Yleensä puristan kerrallaan yhden sweetien ja kaksi appelsiinia. Mehun sivutuotteena syntyvää hedelmälihamössöä ei myöskään kannata laittaa pois - se sopii mainiosti rahkan joukkoon tai puuron päälle! Tästä saat nopean terveyspommin aamupalalle tai välipalaksi!

Oletko jo tutustunut sweetieihin?

PS. Olettehan muistaneet äänestää? Vielä tänään ehtii vaikuttamaan!

5 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, pitääkin maistaa sweetietä :) Pomeloa ja uglia olenkin jo noista hieman erikoisimmista sitrushedelmistä maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pomelo mullekin on vanha tuttu, mutta tuosta uglista en ole kuullutkaan. Täytyy siis pistää se testiin, kiitos vinkistä myös sinne! :)

      Poista
  2. Minulle sweetie on vanha tuttavuus ja muistan syöneeni niitä jo lapsena. Tosin muistan myös, että silloin se puolikkaan greipin lohkojen kaivelu oli hankalaa. Pidän oikeastaan kaikista sitrushedelmistä. Tänä vuonna ihastuin veriappelsiineihin. Ihana sesonki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Jännä, ettei ole itselle aiemmin tullut vastaan! Tosin, olen aiemmin ollut kyllä ihan älyttömän huono syömään sitruksia ja petrannut vasta viime vuosina. Meillä ei myöskään kotona syöty mitään kovin "eksoottisia juttuja" - eikä niitä pikkukylän kaupasta kyllä löytynytkään.

      Pitääkin ostaa veriappelsiineja, niitä ei ole tullut pitkään aikaan syötyä! :)

      Poista
  3. Tälle mummelille sweetie oli ihka uusi tuttavuus.Maistui!

    VastaaPoista