lauantai 13. tammikuuta 2018

Perheenlisäystä




Kerroin tässä postauksessa toivovani vuodelta 2018 kissan. Postauksen julkaisusta on alle kaksi viikkoa, enkä silloin vielä tiennyt, kuinka nopeasti toiveeni ja pitkäaikainen haaveeni täyttyisikään. Tasan viikko postauksen julkaisun jälkeen, viime sunnuntaina, heräsin täynnä odotusta sekä jännitystä ja menin illalla nukkumaan kissanomistajana.

Norjalaisen metsäkissan ja maatiaisen sekoitus, neljä ja puolivuotias tyttökissa tuli meille nopealla aikataululla kodinvaihtajana. Haimme hänet parin päivän sähköpostinvaihdon jälkeen suoraan edellisestä kodistaan ja matkasimme hymy huulilla kissa kainalossa takaisin Turkuun.

Äärimmäisen kiltti, luottavainen, pörheäkarvainen ja juttelevainen tyttö kotiutui nopeammin kuin olisin ikinä uskonut. Jo ensimmäisenä yönä se nukkui sänkymme jalkopäässä - ja on nukkunut joka yö sen jälkeen. Ruoka maistuu, leikitkin ovat alkaneet parin viime päivän aikana muuttua vapautuneemmiksi ja tänään karvapallero nukkui ensimmäistä kertaa sylissä. Tänään meillä kävi myös ensimmäiset vieraat, äitini ja tätini. Vierailun ajan piti piilotella sohvan ja seinän välissä, mutta heti sen jälkeen kaikki oli taas okei. Vieraat eivät vieneetkään mukanaan, eikä tutustumaan ollut pakko tulla, kun vielä vähän pelottaa.

Tästä vuodesta ei voi tulla kuin parempi, valoisampi ja ihanampi!
 
Niin ja tämä täytyy vielä mainita - miehellä on allergia, mutta emme ikinä olisi edes harkinneet kissan ottamista, mikäli allergia ei olisi kurissa. En todellakaan suosittele mitään eläintä allergiakotiin, jos allergikko saa ko. eläimestä voimakkaita oireita. Aloittaessamme seurustelun allergialääkkeet olivat käytössä etenkin kissakodeissa, mutta vuosien aikana siedätyshoito on tehonnut. Kissa on meidän molempien yhteinen, ja kummankin osalta yhtä haluttu sekä toivottu perheenjäsen. Toivon todella, että saamme olla kissan viimeiset omistajat - niin kauan kuin asia on minusta kiinni, ei sen tarvitse meidän luotamme muuttaa. Että olkaahan huoleti, olen kuullut, että pientä ihmetystä on ollut ilmassa!

6 kommenttia:

  1. Suloinen kissa! Sukulaisillani on ollut norjalaisen metsäkissan ja jonkun toisen sekoitus ja se oli kiltein tuntemani kissa. Sellainen luottavainen ja "koiramainen", mikä on näin koiraihmisenä kissassa hyvä piirre. ;)

    Hienoa, että allergia on saatu kuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Helmi on kyllä osoittautunut todella kiltiksi ja fiksuksi. Monilta olen kuullut norskien olevan myös itsepäisiä, mutta se ominaisuus tuntuu puuttuvan tältä tytöltä kokonaan. :)

      Poista
  2. Oi, ihana! <3 Onnea uudesta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut tuoreille kissanomistajille! Tosi kaunis ja herttaisen kuuloinen eläin. <3 Allergiathan tosiaan muuttuvat ja elävät iän myötä, eikä pienistä oireista välttämättä tarvitse edes välittää. Nykyäänhän ei enää edes suositella allergeenien totaalista välttelyä, jos ei ole ihan pakko. Lievissä allergiatapauksissa lemmikin hankkiminen kotiin usein auttaa sietämään paremmin muitakin allergeeneja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Tosiaan suhteemme alkutaipaleella mies sai kissoista voimakkaita oireita, ja tämän vuoksi käyttikin allergialääkkeitä oireiden helpotukseen. Vanhemmillani on kuitenkin tosiaan aina ollut kissa, ja olenkin ahkerasti vaatteissani kantanut kissankarvoja kotiimme kilokaupalla, minkä johdosta allergia ilmeisesti on helpottanut. Pariin vuoteen lääkkeitä ei ole käytetty enää ollenkaan, ja vanhempieni kissan oltua täällä mieheni hoidossa lomaviikkomme ajan, saimme viimeisen varmistuksen siihen, että voimme ajatella omaakin kissaa.

      Olen kyllä niin onnellinen allergian helpottamisesta, täytyy toivoa, ettei takapakkia tule! :)

      Poista