torstai 20. heinäkuuta 2017

Tall Ships Races 2017 Turussa
Ainakaan kukaan turkulainen on tuskin voinut välttyä siltä tiedolta, että nyt on käynnissä Tall Ships Racesin Turun viikonloppu. Tapahtuma on tuonut Aurajoen rannoille upeita purjelaivoja, myös aivan huikean kokoisen STS Sedovin, joka on peräti 122,3 metriä pitkä! Alukset ovat aloittaneet matkansa Ruotsin Halmstadista kohti Kotkaa ja sieltä Turkuun. Täältä matka jatkuu Liettuan Klaipedaan, jonka jälkeen onkin vuorossa purjehduskilpailun päätesatama Puolan Szczeninissä.

Me vietimme tänään reilut neljä tuntia jokirannassa laivoja ihastellen. Muutamaan kävimme tutustumassa ihan kannella asti! Monille aluksille pääsevät halukkaat viikonlopun aikana vierailemaan miehistön asettamina kellonaikoina. Pienen miinuksen tässä kohtaa antaisin siitä, että mikäli mielii samalla tutustumaan meidän omiin kaunottariimme Suomen Joutseneen, Sigyniin ja Karjalaan, on siitä maksettava pääsymaksu. Meidän osalta nämä jäivät käymättä, vaikkei lipun hinta toki mikään kovin suuri olisi ollutkaan.

Alueella kannattaa ihan ehdottomasti pyörähtää jo pelkästään näiden laivojen takia, mutta muutakin on toki tarjolla! Myyntikojuja löytyy runsain mitoin ja ruokatarjonta on varsin monipuolista. Meiltä suositukset Black Grill & Cafelle, jossa pysähdyttiin testaamaan Black Burger sekä Chili Burger! Näiden lisäksi alueella on paljon ilmaisohjelmaa ja janoisillekin toki löytyy useampi alue, jolle istahtaa hetkeksi.

Tall Ships Races alukset Turussa sunnuntai-iltapäivään asti!
Muista myös purjeiden paraati Airistolla!

2 kommenttia:

 1. Kohtasin muutaman näistä aluksista tänään merellä, kun olin lähdössä Turusta tiedehommiin Seiliin. Oli aika vaikuttavaa katseltavaa. Ei vastaavaa ihan joka päivä livu ohitse. :D Haluaisin kovasti ehtiä näkemään vielä sunnuntaina Purjeiden paraatin. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä varmasti vielä vaikuttavampi näky merellä! Juuri tuossa miehelle haaveilin, että olisipa vene jolla lähteä sunnuntaina vähän paremmin katselemaan :D

   Poista