torstai 13. heinäkuuta 2017

Aurinkoa Pomponrahkalla
Viime viikolla lähdimme pitkästä aikaa kävelemään Pomponrahkan pitkospuille. Vajaan parin kilometrin mittainen lenkki on helppokulkuinen ja noinkin lyhyellä matkalla pääsee näkemään hyvin monimuotoista maisemaa ja kasvillisuutta. Pidempää lenkkiä halajaville läheltä löytyy myös Haunisten allas, jonka kiertäminen on helppo yhdistää tähän reittiin. Meille riitti tällä kertaa pelkkä Pomponrahkan luontopolku, sillä itikoita oli metsikössä todella runsain määrin, eikä tietenkään minkäänlaista karkoitetta mukana. 

Esimerkiksi Kuhankuonon retkeilyreitistön Savojärven kierrokseen verrattaessa näkee Pomponrahkalla huomattavasti enemmän roskia reitin varrella. Todella ärsyttävää välinpitämättömyyttä - kun ne muovipakkaukset sun muut on viitsinyt sinnekin kantaa, niin ei luulisi olevan noin lyhyellä reitillä liian suuri vaiva viedä myös pois mukanaan. 

Pomponrahkan lajisto on myös todella moninaista, alueelta voi esimerkiksi bongata erilaisia perhosia ja kaikista Suomessa elävästä 600:sta hämähäkkilajista kolmasosaan voi törmätä täällä!


Pomponrahkalle pääset helposti Vahdontieltä.
Noin Vahdontie 27:n kohdalla on viitta hiekkatielle, josta löytyy parkkipaikka.

2 kommenttia:

 1. Oi, kauniita kuvia! <3 Pomponrahka on kyllä ihana, mutta totta puhut noista roskista, niitä on siellä paljon enemmän kuin kauempana kaupungista sijaitsevilla retkeilyreiteillä - varmaan juuri kaupungin läheisyyden takia. :(

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Luulen myös, että nimenomaan sijainti vaikuttaa asiaan eniten. Pomponrahkalla käy todennäköisesti enemmän porukkaa 'piknikille luontoon'-hengessä kuin hieman kauempana sijaitsevissa kohteissa. Isoimpia roskia tulee usein itsekin kerättyä matkan varrelta mukaan, mutta ihan kaikkia tupakantumppeja ei sentään viitsi alkaa noukkimaan. :/

   Poista