torstai 6. heinäkuuta 2017

Pieni pala kesää lautasella





Jos uusia perunoita ei lasketa, en keksi montaa kesäisempää asiaa keittiössä kuin mansikat. Nimenomaan tuoreet. Juuri torilta tai kaupanedustan kojusta ostetut. Vähän ylihintaiset, mutta kaiken sen arvoiset. Pääruuaksi mansikat taipuvat helposti salaatin muodossa. 

Meidän mansikkasalaatti sisälsi tällä kertaa jäävuorisalaattia, viinisuolaheinää, kevätsipulia, tomaattia, cashewpähkinöitä ja tietysti niitä mansikoita. Yleensä laitan tomaatin tilalle esimerkiksi kiiviä, tuoretta persikkaa tai jotain vastaavaa vähän makeampaa, mutta nyt ei niitä kaapista löytynyt. Huomenna odottaa lasagnen valmistus, jotta ruoka riittää koko Ruisrock-viikonlopuksi, joten tomaattia tuli hamstrattua sitä silmälläpitäen. Viinisuolaheinä taas on salaattiin oiva lisä taittamaan liikaa makeutta pois. 

Mitä te lisäätte mansikkasalaattiinne?

4 kommenttia:

  1. Ah, mansikat! Söisin niitä joka päivä, jos en olisi siinä määrin allerginen, että pitää vähän jarrutella. :D Mulla on tapana laittaa mansikkasalaattiin niiden mansikoiden lisäksi ainakin jääsalaattia (tms. rapeaa salaattia), viinisuolaheinää, paistettua halloumia tai vuohenjuustoa, punasipulia (raakana tai marinoituna) ja mahdollisesti myös viinirypäleitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on joskus osunut kohdalle mansikka, johon matonen oli majoittunut sisään, joten tykkään nykyään nauttia mansikkani ennemmin pilkottuina :D

      Oi halloumia pitäiskin ostaa, ei ole tullut tänä kesänä syötyä sitä vielä kertaakaan!

      Poista
  2. Minun vakkarini on mansikka-avokado-halloimi-salaatti, usein lisään joukkoon myös nektariinia tai muuta hedelmää. Tuo sinunkin salaattisi näyttää herkulliselta! Mansikat sopivat mihin vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidankin ensi viikolla testata tuota yhdistelmää, kuulostaa hyvältä!

      Alkukesästä tekaisin kanssa hedelmäpitoisemman mansikkasalaatin, jossa taisi olla ainakin kiiviä ja persikkaa. :)

      Poista