sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kavioiden kopsetta Turun Linnan turnajaisissa


Turun Linnan puisto ja pihamaat ovat kuluvana viikonloppuna täyttyneet haarniskojen kalinasta, kavioiden kopseesta ja miekkojen kilinästä, kun käynnissä ovat Turun Linnan turnajaiset! Me kävimme eilen iltapäivällä katsomassa Jousting-luokan ensimmäisen kierroksen, jossa riitti menoa ja meininkiä. Mittelön jälkeen nähtiin hurmaava ritarillinen kosintakin.

Ritarit ratsuineen ovat aivan käsittämättömän upeita asuissaan. Vuosia ratsastusta harrastaneena täytyy kyllä nostaa hattua niin kylmähermoisille hevosille kuin myös haarniskoissa satulaan kiipeäville ritareille. Vaikka moni voisi luulla, ei ratsastus ole ihan vain pelkkää hevosen selässä nököttämistä.

Linnan sisäpihalla on lisäksi käynnissä keskiaikaiset markkinat, joissa voi käydä tekemässä löytöjä. Tarjolla oli esimerkiksi todella upeita koruja ja laukkuja! 

Turun Linnan turnajaiset ovat täydessä tohinassa vielä tänään! Käy ihmeessä paikan päällä, jos vain aikaa liikenee.

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Yritän kovasti jaksaa lähteä tänään vielä tsekkaamaan tuota tapahtumaa. Siskoni mies on siellä pitämässä myyntikojua ja haluaisin ehtiä moikkaamaan, mutta palasin vasta eilen reissusta pk-seudun vilinästä ja olen aivan poikki, joten en tiedä, pääsenkö liikkeelle. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli itseasiassa yllättävän haastavaa saada mitään julkaisukelpoisia kuvia, kun aurinko paistoi toiselta laidalta suoraan päin ja toisella laidalla taas oli ihmisiä ruuhkaksi asti :D

   Poista
 2. Onpas ihania kuvia! Tuollaiseen tapahtumaan olisi kyllä joskus tosi kiva päästä itsekin :)

  https://fiiaelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Suosittelen ehdottomasti pistäytymään, jos joskus sattuu kohdalle. Tietääkseni Turussa nämä järjestetään myös ensi vuonna samoihin aikoihin. :)

   Poista
 3. Voi vitsi, tämä meni nyt ihan kokonaan sivusuun! Näyttääpä hienolta! Onneksi on tulossa vielä muita hienoja kesämenoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi! Tietääkseni nämä järjestetään ensikin vuonna samoihin aikoihin, joten täällä suunnilla pääsisi ainakin silloin katsomaan jälleen. Itsekin bongasin tämän tapahtuman melko viime tinkaan vanhoja kuvia selatessa, olin itse ensi kertaa turnajaisissa juuri näissä samoissa karkeloissa vuosi sitten. Ilmeisesti ei mitenkään ihan älyttömästi ole näitä missään mainosteltu.

   Poista