maanantai 2. toukokuuta 2016

Ihana vappu, ihana kevät!


Sadesäät vaihtuivat rytinällä aurinkoisiin kevätpäiviin, ja ainakin täällä Turussa vappu sujui todella lämpimissä ja aurinkoissa merkeissä. Minkäänlaisia suunnitelmia vapun varalle meillä ei ollut ennakkoon tehtynä, ainoat varmat olivat sukulaisten vappuaattoinen kahvilletulo ja miehen sunnuntaina iltavuoro. Lopulta vappu oli kokonaisuudessaan aivan mahtava!

Meidän suvussa on ollut tapana juhlia myös nimipäivät, ja itsellänihän se osuu juurikin vappuaattoon. Vappuperinteeksi onkin siis muodostunut leipoa jotain hyvää, kahvitella lähimmän suvun kesken ja viettää ilta sitten kavereiden kesken. Tällä kertaa leivoin smoothiekakun, täytettyjä suolaisia croissantteja, mokkapaloja ja kauralastuja. Lisäksi äiti toi tänäkin vuonna vastapaistettuja munkkeja, joista riitti osa pakastettavaksikin. Varsin mukavia lahjojakin toki sain, kuten tuon kuvassa olevan tomaatin! Muutamat "berry tomatot" olivat jo valmiiksi kypsyneet, ja ovat kyllä todella hyviä! Jopa tuo meidän hamsterineiti, joka etenkin tomaattien suhteen yleensä nirsoilee, söi hyvällä halulla yhden.








Illemmalla lähdettiin pienten päikkärien jälkeen jokirantaan sillä meiningillä, että katsotaan kehen törmätään. Parin puhelun jälkeen löydettiinkin tuttuja ja illan kuluessa käytiin myös Vartiovuorenmäellä toisen porukan kanssa. Siellä jos missä tunsi itsensä ihan yli-ikäiseksi koko vapun juhlintaan! 

Vapunpäivä sujui varsin rennoissa meiningeissä omalta osaltani. Ensimmäistä kertaa tarkeni lukea parvekkeella shortseissa ja t-paidassa - villasukat olivat melkein liikaa! Alunperin ajattelin viettäväni koko päivän ihan vain kotona rentoillen, mutta lopulta vanhat kaverit saivat kuitenkin houkuteltua lenkin kautta puistoilemaan, eikä kyllä kaduttanut yhtään.

Kaiken kaikkiaan aivan ihana vappu, en olisi voinut toivoa juuri mitään muuta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti