sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän palmikkolapasetIhan ensin se tärkein - ONNEA KAIKILLE ÄIDEILLE!


Itse olen viettänyt äitienpäivää grillailun, kahvittelun, jääkiekon ja päikkäreiden merkeissä vanhempieni ja siskoni perheen seurassa. Blogin facebook-sivuilla jo heti aamusta vihjasinkin, että blogiin on tulossa tarkempi "esittely" äidille antamastani lahjasta. Tällä kertaa paketista paljastui riisisuklaan lisäksi palmikkolapaset syksyn viileämpiä kelejä odottamaan!
Lapaset tein hyväksi toteamaani Novitan perusohjetta mukaillen. Lankana on 7 veljestä ja silmukoita 11/puikko, mutta muutoin mitat on sovellettu saajan käteen sopiviksi. Joustinneuleena käytin 1o 1n-tekniikkaa, jossa oikeat silmukat on neulottu takareunasta. Omasta mielestäni tämä kestää käyttöä paremman näköisenä kuin se perus 2o 2n. Nämä toki ovat täysin mielipidekysymyksiä!

Kumpaankin lapaseen neuloin kämmenselän puolelle ulkosyrjään kaksi vierekkäistä neljän silmukan palmikkoa. Palmikot muodostivat kauniin kuvion, kun ensimmäisen palmikon kiersi takakautta ja toisen etukautta. Sen verran ihastuin näihin itsekin, että täytyy ehkä soveltaa tätä samaa kuviota jossain itsellekin tulevassa neuleessa!
Ihana aurinko, ihana kevät! Nyt täytyy muistaa ottaa vanhempien kissaneidistä mallia ja nauttia lämpimistä päivistä niin kauan kuin niitä riittää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti