torstai 28. huhtikuuta 2016

Kierrätettyä piristystä kesäparvekkeelleEilen olohuoneen matolta löytyi kasa kaikenlaisia tarvikkeita, joista surautin ompelukoneella piristystä meidän parvekkeelle. Aiemmin jo sanoinkin kannattavani ekologisia arvoja, ja näissä istuintyynyissä pääsinkin tätä ideologiaa toteuttamaan oikein mainiosti. Ainoastaan virkattuihin isoäidinneliöihin on ostettu langat uusina, kaikki muu on kierrätettyä!


Parvekekalusteet meillä on ollut kohta jo kolme vuotta. Vanhempani ostivat ne ikäänkuin tupaantuliaislahjaksi muuttaessani tähän. Olen ollut kalusteisiin oikein tyytyväinen, mutta jo viime kesänä aloin kuitenkin kaipailemaan jonkinlaisia istuintyynyjä. Ihan hirveän paljon parvekkeella ei tule aikaa vietettyä, mutta onhan nekin muutamat aamukahvit ja lounaat mukavampi nauttia pehmeämmällä alustalla. 

Virkkauksessa väreinä käytetyt tummansininen ja musta eroavat toisistaan luonnossa melko vähän, mutta se ei toisaalta haittaa ollenkaan. Halusin näihin värivaihtelua, mutta kuitenkin niin, että tyynyt ovat rauhallisen väriset, eivätkä pomppaa räikeydellään kenenkään silmiin.

Tosiaan, kaikki käytetyt kankaat ovat kierrätettyjä, samoin kuin sisällä oleva pehmuste. Mainitsin jokin aika sitten äidille, että olen tällaisia tekemässä, ja jotain sinne sisälle pitäisi pehmusteeksi hankkia. Vanhempien luona käydessäni keksimme, että heillä oli alakerrassa edelleen aiemmin jo isovanhempieni aikana käytössä olleet istuintyynyt. Nappasin niitä pari mukaan kotiin, ja totesin niiden sopivan omiin suunnitelmiini mainiosti. Lopulta niistä päätyi myös edellinen päällikangas kierrätettäväksi näihin omiini virkatun etuosan taustaksi. Taustakankaana taas on reilut kymmenen vuotta sitten ostamani musta pussilakana, joka palveli ensin varsinaisessa tarkoituksessaan useita vuosia, ja päätyi sitten ompelukangasvarastoon. Puolet siitä on jo käytetty aiemmin, mutta vieläkin jäi ihan hyvä pala odottamaan tulevia tarpeita!

Virkattu isoäidinneliö on samaa puuvillabambulankaa (Novita Cotton Bamboo), jota olen käyttänyt virkattuihin tiski- ja siivousliinoihin. Toivon langan kestävän tällaistakin kulutusta hyvin! Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen, katsotaan kauanko nämä tyynyt tulevat säilymään käytössämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti