tiistai 14. elokuuta 2018

Iltapäivä Kupittaan lintulammikolla
Tein aiemmin osa-aikatyötä Kupittaalla ja kuljin Kupittaanpuiston lintulammikon ohi vähän väliä kävellen tai pyörällä. Aloitettuani uuden työn toisaalla Turussa, ovat tämän kesän lintulammikkovierailut jääneet todella minimiin – ehkä yhteen tai kahteen kertaan aivan alkukesästä. En esimerkiksi ollut ollenkaan tietoinen siitä, että siellä on tänä kesänä MINIPOSSUJA!

Bongasin possut Turun kaupungin Facebook-sivuilta, ja olihan niitä tietysti heti mentävä katsomaan. Lapsena muistan vierailleeni isänäitini lähellä olleella sikalalla useammankin kerran, ja muutaman päivän ikäisten porsaiden sylittely olikin parhaita asioita, joita eläimiin höpsähtänyt alakouluikäinen voi kuvitella. Ihan samoille ’söpöysasteille’ minipossut eivät pikkuporsaiden kanssa pääse, mutta onhan ne nyt aika hurmaavia silti!


 

Tuttuun tapaan lammikolta löytyy tietysti myös laaja kirjo erilaisia lintuja. On riikinkukkoa, ankkaa, kanaa, hanhia ja ties mitä erikoisia rotuja edellä mainituista. Hauskimpia minun mielestäni ovat kanat, joiden pään päällä oleva pehko näyttää aivan afrokampaukselta. Miehen kanssa puhuttiinkin, että tällaisia täytyy joskus saada omaan pihaan!

Paljon huomiota osakseen on kerännyt lammikon vitivalkoinen riikinkukko, joka onkin kyllä todella kaunis ilmestys. Tällä kertaa lintu lepäili ruokintamökin päällä kaverinsa kanssa sukien välillä laiskanoloisesti höyhenpukuaan. Vaikka tuo valkoinen lintu kovin kaunis onkin, ovat perinteiset useissa väreissä hehkuvat riikinkukkokoiraat kuitenkin hieman enemmän minun mieleeni. Viime kesänä osuin paikalle muutamaan kertaan juuri oikeaan aikaan koiraan levitellessä pyrstöhöyheniään, ja onhan se värien hehku aivan upean näköinen.

 


Mun all-time-favorite lintulammikon asukeista ovat kuitenkin vuohet. Tyypit ovat jo mahdottoman symppiksiä kaikessa rauhallisuudessaan ja kilitkin uskaltautuvat melko nopeasti alkujännityksen lievennyttyä aidalle norkoilemaan ja kerjäämään rapsutuksia.

”Häkkieläimistä” etenkin näin keskeisellä paikalla kaupungissa voi olla montaa mieltä, mutta sen enempää aiheeseen paneutumatta haluan todeta, että minun mielestäni kaikki Kupittaan lintulammikon eläimet ja linnut vaikuttavat nauttivan olostaan omassa aitauksessaan ja ovat muutenkin yleisilmeeltään rauhallisia ja rentoja. Stressaantunutta eläintä tuskin alueella pidemmän päälle pidettäisiin, ja uskon että useimmat ohikulkijat kyllä raportoisivat nopeasti eteenpäin, jos alueella jotain ongelmaa olisikin.

Kupittaan puistossa on kesäisin paljon aktiviteettia lapsiperheille, esimerkiksi aivan lintulammikon vieressä oleva liikennepuisto sekä Seikkailupuisto Seikkis, joten nämä eläimet ja linnut ovat mielestäni oiva lisä puistoon! Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai edes halukkuutta ottaa kotiin omia eläimiä, joten eläinten kohtelun ja kunnioituksen alkeita pääsee helposti harjoittelemaan urbaaneissa olosuhteissa mukavan päivänvieton lomassa. Ja ovathan toki muutenkin tällaiset eläimet aivan eri asia, kuin kissat, koirat, jyrsijät ynnä muut yleisimmät lemmikkieläimet.

Kuuluuko Kupittaan lintulammikko sun suosikkivierailukohteisiin?

3 kommenttia:

 1. Kupittaan lintulampi on nostalginen paikka - kävimme siellä jo, kun olin ihan ihan pieni. Nykyään pyrin joka kesä vierailemaan lammikolla vähintään kerran niin, että voin kuljeskella kaikessa rauhassa, katsella eläinten puuhia ja syödä pehmistä. Mainio paikka. Mä tykkään eniten silkkikanoista ja olen myös valkoisen riinkukon fani, mutta minipossut oli kyllä tän kesän helmi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti minipossujen vierailu ei jää yhteen kesään, on ne kyllä mainioita! En tiedä onko tuolla joskus ollut, mutta olisi mielenkiintoista käydä kuulemassa lammikolla elelevistä eri lajeista esimerkiksi hoitajien/omistajien kertomana, uskon että muitakin tällaiset infohetket kiinnostaisivat!

   Poista
  2. En muista koskaan kuulleeni, että sellaisia olisi pidetty, mutta tilausta infohetkille kyllä varmasti olisi!

   Poista