maanantai 23. heinäkuuta 2018

SAAREN TAIKA - ekologisuutta arkeen - ARVONTA

Yhteistyössä Saaren TaikaSaaren Taika on särkisalolainen yritys, jonka koko käsintehty tuotevalikoima on 100% luonnollinen ja vegaaninen. Tuotekehittelyssä arvostetaan puhtautta ja tietynlaista minimalistisuutta - mihinkään ei lisätä mitään ylimääräistä ja kaikki käytetyt ainesosat on listattu selkeästi tuotteisiin.

Yritys on kasvattanut valikoimaansa pyykkietikoista moniin muihinkin - nyt listalta löytyy erilaisia voiteita, voidedeodorantteja, saippuoita, shampoita, pyykkietikoita, ekosiivoustuotteita ja tuoksukynttilöitä. Saaren Taian nettisivuilla myös luvataan valikoiman vielä kasvavan entisestään!

Sain mahdollisuuden testata muutamaa heidän tuotettaan, ja lähdinkin hommaan suurella innolla. Ainoastaan pyykkietikka tuotteena oli minulle entuudestaan tuttu - olen käyttänyt itse tehtyä sekä eri valmistajien pyykkietikkaa jo hyvän tovin hajusteettoman pyykinpesuaineen rinnalla.

SAAREN TAIKA PYYKKIETIKKA

Kuten jo mainitsin, on pyykkietikka minulle entuudestaan tuttu tuote - joskaan Saaren Taian valmistamaa en ole ennen kokeillut. Sain testiin ruusun tuoksuisen etikan, joka on pakattu kierrätettävään muovipulloon. Pyykkietikka sisältää väkiviinaetikkaa sekä eteeristä öljyä.

Biohajoavaa pyykkietikkaa käytetään pyykinpesussa huuhteluaineen sijasta ja sitä on saatavilla monin eri tavoin hajustettuna. Pyykkietikka sopii käytettäväksi lähes kaikille tekstiileille - myös vauvanvaatteille ja urheilutekstiileille! Se ei tavallisen huuhteluaineen tapaan jätä tekstiiliin minkäänlaista kalvoa, eikä näin ollen esimerkiksi vähennä pyyhkeiden imukykyä. Pyykkietikka on myös tehokas hajujen poistaja.

Saaren Taian pyykkietikkavalikoimasta löytyy tällä hetkellä laventeli, piparminttu, ruusu, puuteri, raikas, kukkaketo, pirtsakka, miehinen sekä hajusteeton. 

Kuten arvata saattaa, ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa tuotteesta. Pyykkietikka on tullut meidän talouteen jäädäkseen ja tässä kyseisessä tuotteessa vieno ruusuntuoksu on aivan hurmaava pyykkiä kuivumaan ripustaessa. Pyykin kuivuessa tuoksu häviää, eikä kuiva, puhdas pyykki tuoksu oikeastaan millekään. Se sopii meille mainiosti.SAAREN TAIKA IMUROINTIPUUTERI


Imurointipuuteri on tarkoitettu kodin tekstiilien puhdistukseen sekä raikastamiseen. Sitä käytetään ripottelemalla puuteria raikastettavalle pinnalle, annetaan vaikuttaa ja imuroidaan pois. Tätä voi käyttää esimerkiksi sohvaan, mattoihin, patjoihin, kangastyynyihin ja moniin muihin tekstiilipintoihin, joista puuteri on mahdollista imuroida pois. Imurointipuuteri sisältää soodaa sekä eteeristä öljyä. 

Tuote toimitetaan uudelleensuljettavassa pakkauksessa, mutta mukana on myös valmiiksi tulostettu tarraetiketti, jolloin puuterin voi siirtää pussista lasipurkkiin (tai muuhun haluamaansa astiaan) ja liimata etiketin kylkeen kiinni.

Imurointipuuteri jätti minulle hieman kaksijakoiset fiilikset testattuani sitä vanhaan kangassohvaamme. Jo ensimmäisen kerran tuotteen avatessani jouduin hieman nyrpistämään nenääni todella voimakkaalle tuoksulle - ja tämä reaktio tietysti toistuu aina lasipurkin avatessani. Ripoteltuani puuteria sohvaan valtasi voimakas laventelin tuoksu koko huoneen. En ole varsinaisesti tuoksuyliherkkä, mutta siedän huonosti kaikkia voimakkaita tuoksuja ja reagoin niihin päänsäryllä. Sitä en kuitenkaan kiellä, etteikö tuote olisi toimiva! Annettuani puuterin vaikuttaa ja imuroituani sen pois oli sohva todellakin huomattavasti raikkaamman tuoksuinen kuin ennen operaatiota!

Voimakkaan tuoksun vuoksi tuote tuskin on meillä kovin usein käytössä, mutta mikäli tuoksut eivät ole sinulle ongelma, kokeile ihmeessä! Tällä hetkellä tuosuina on saatavilla laventeli sekä greippi.


SAAREN TAIKA PALASHAMPOO 


Saaren Taian palashampoot ovat käsintehtyjä artesaanisaippuoita ja muotokieli onkin todella kaunis. Saippuoiden ja shampoiden valmistuksessa ei ole käytetty mitään keinotekoista ja aivan koko valmistusprosessi tehdään käsin lipeän liuottamisesta valmiin tuotteen paperiin käärimiseen asti. Teepuu-palashampoon sisällysluettelosta löytyvät saippuoidut kookosöljy, oliiviöljy ja auringonkukkaöljy, vesi, glyseriini sekä teepuun eteerinen öljy. Saatavilla on myös greipin tuoksuinen palashampoo.

Tämä kyseinen tuote kiinnosti itseäni näistä kaikkein eniten, sillä etenkin hiustuotteiden ekologisuudessa minulla olisi vielä paljon parantamisen varaa. Palashampoota hierotaan suoraan kasteltuihin hiuksiin, vaahdotetaan ja huuhdellaan pois. Yksi kerta yleensä riittää, mutta todella likaisiin hiuksiin käsittelyn voi joutua toistamaan.

Alkuun shampoopalan käyttö tuntui todella oudolta, mutta parin pesun jälkeen se tuntui jo aivan luontevalta ja käyttö onkin todella helppoa. Olen huomannut latvojen jäävän hieman "saippuaiseksi", ja asiasta kysyttyäni Saaren Taialta vastattiinkin, että latvojen saippuaisuus todennäköisesti johtuu siitä, että latvat ovat huonommassa kunnossa tyveen nähden - kuulostaa järkevältä. Yrityksen omassa blogissa onkin juuri avattu hieman enemmän tätä asiaa ja sieltä löytyy myös vinkki etikkahuuhteeseen, jolla ongelman pitäisi korjaantua - käy lukemassa!

Tykästyin palashampooseen todella, ja aion jatkaa sen käyttöä sekä testata keinoja vähentää latvojen saippuaisuutta. Ja tiedättekö, myös yhdellä teistä on mahdollisuus päästä testaamaan tätä teepuu-shampoota!


ARVONTA

Onnen säikeiden Facebook-sivulla on sunnuntaihin 29.07.
kello 18:00 asti voimassa arvonta yhdestä teepuu-shampoopalasta!
Käy osallistumassa!


* Tuotteet saatu yritykseltä Saaren Taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti