perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kolmekymmentä on uusi kaksikymmentä

Yhteistyössä Leipomo RostenKolmekymmentä.

Tuo maaginen luku tuli täyteen tämän viikon maanantaina.

Tuntuuko nyt vanhalta? Ei.
Tuntuuko aikuiselta? Ei sen enempää tai vähempää kuin ennenkään.

Miltä nyt tuntuu?
Pitäisikö tuntua erilaiselta?


Meidän suvussa on ollut tapana juhlistaa kaikki mahdolliset merkkipäivät häistä nimipäiviin ja nimiäisistä ties mihin kissanristiäisiin. Pyöreät vuodet ovat tietysti ihan erikoishommia ja vaativat erikoisjuhlia. Itse en ole ollenkaan sitä tyyppiä, joka viihtyy ihmismassojen keskellä juhlissa, varsinkaan pääroolissa. Kun kuitenkin miljöön ja menun valitsee itselleen mieluisaksi, ei päivä voi kovin pahasti mennä pieleen!Puhdas suomalainen luonto on minun sielunmaisemaani, ja juhlien viettopaikkaa valitessa oli alusta pitäen selvää, ettei mikään sisätila tule kuuloonkaan. Isäni kuuluu metsästysseuraan, ja heiltä löytyykin kodalla varustettu mökki pienen suolammen rannalta - täydellinen! Täällä on ennenkin juhlistettu perheemme päivänsankareita, joten lokaatio oli tuttu jo useimmille vieraillekin.

Säätiedotukset lupasivat juhlapäiväksi valikoituneelle lauantaille sateita ja ukkosia, mutta onneksemme ennustukset eivät pitäneet paikkaansa, vaan saimme nauttia päivästä lempeässä helteessä. Kutsussa kehotin vieraita varautumaan rentoon iltapäivään grillailun merkeissä. Alkuperäiset suunnitelmat kodassa grillaamisesta kariutuivat koripallon kokoiseen ampiaispesään, mutta paikalle saatiin nopeasti kärrättyä vanhempieni kaasugrilli, jolla kaikki onnistui oikeastaan vielä helpommin.
Grillijuhlien menu sisälsi tietysti perusmakkarat, joiden kylkeen grillattiin hunajalla maustettuja kasviksia - paprikaa, porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia. Grillikasvikset olivatkin itseasiassa ihan hitti! Lisäksi löytyi varhaisperunalla ja tuorekurkulla tuunattua perunasalaattia sekä mansikkaista vihersalaattia.

Ruokien kylkeen sain Leipomo Rostenilta ihania siemennäkkäreitä ja -lastuja vieraille tarjottavaksi! Rosten on Meltovaaran perheen omistama perheyritys, jossa leipää ja leivonnaisia on valmistettu jo yli seitsemänkymmenen vuoden ajan. Leipomon raaka-aineet pyritään valitsemaan mahdollisimman paljon kotimaisuutta vaalien, mistä tietysti yritykselle iso plussa! Parasta Rostenissa on perinteitä kunnioittaen leivottujen tuotteiden sekä luonnonmukaisen ja lisäaineettoman leivontatavan lisäksi tietysti turkulaisuus!

Laajasta makuvalikoimasta minun juhlissani oli tarjolla kahta eri siemennäkkäriä: kurpitsansiementä ja pellavaa sisältävä sekä gluteeniton kaura ja auringonkukka-näkkäri. Lastuista taas oli maisteltavana kaikkia kolmea makua! Tuotteista tuli vierailta yksinomaan positiivista palautetta ja näkkärit sekä lastut maistuivat niin tuorejuuston kera kuin sellaisenaankin. Mikäli Rostenin Siemenrapeat eivät vielä ole tuttuja, käy ihmeessä tutustumassa!

Grilliherkkujen päälle tarjottiin tietysti vielä kahvit ihanassa auringonpaisteessa. Äitini tekaisi ihanaa gluteenitonta peltipullaa, jonka rinnalle kasattiin nopea, kesäinen kakku, joka oli grilliherkkujen päälle hieman kevyempi vaihtoehto tavanomaiselle kermakakulle.

Kädenkäänteessä syntyvä kakku kasautuu valmiin (tai miksei tietysti itsetehdynkin) marenkipohjan päälle. Ensimmäisenä kerroksena ohueksi siivutettua banaania, sen päälle kermasta ja rahkasta tehtyä seosta sekä viimeisenä tuoreita marjoja. Todella helppoa ja nopeaa! Minun kakkuni päälle tuli kotimaisia mansikoita sekä pensasmustikoita ja ulkonäön kruunasi murennettu vaaleanpunainen marenkikeksi.

Loppujen lopuksi päivä oli todella mukava! Tarjottavat kelpasivat niin hyvin, ettei älytöntä määrää tarvinnut kantaa takaisin kotiin, vieraat viihtyivät useamman tunnin ja keli oli kuin suvimorsian! Vaikken niin juhlaihminen olekaan, viihtyisin tällaisissa kekkereissä toistekin.

Mitkä on sun suosikkiherkut kesäjuhlissa?
Ja kai oot jo tutustunut Rostenin Siemenrapeat-tuotteisiin?!


* Siemennäkkileivät ja -lastut saatu Leipomo Rostenilta

6 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat ja mahtavat tarjoilut. Kiitos❤ Erityiskiitos Juholta, joka nautti erityisen paljon huomiosta ja rennosta tunnelmasta.

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Hienot juhlat varmasti tuollaisissa maisemissa.

  Eipä se 30 tunnu yhtään sen kummemmalta. Ja on oikein hyvä ikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Puitteet olivat kyllä ampiaispesiä lukuunottamatta lähes täydelliset! :)

   Poista