tiistai 24. huhtikuuta 2018

Paahdettu kukkakaalikeitto Ruokaboksin reseptillä

Yhteistyössä Ruokaboksi



Kirjoitin viikko sitten blogiyhteistyönä saamastani Ruokaboksista. Haluan jakaa teille yhden kyseisen Ruokaboksi-viikon resepteistä. Valitsin tämän ohjeen, koska raaka-aineet ovat edulliset ja ohje sopii lähestulkoon jokaiselle - allergiat ja henkilökohtaiset makurajoitukset poislukien. 

Kyseinen resepti on paahdettu kukkakaalikeitto, joka oli tämän viikon nopein ruoka tehdä. Kukkakaalikeitto on kuulunut meidän ruokapöytäämme vakaasti jo aiemminkin, mutta tällä ohjeella siitä tuli aivan uudenlainen! En ole koskaan paahtanut kukkakaaleja keittoon saati lisännyt mukaan papuja - tämä todennäköisesti jää kuitenkin käyttöön tulevaisuudessa! Paahtaminen tuo kukkakaaliin hieman pähkinäisen maun ja pavut taas lisäävät merkittävästi keiton ruokaisuutta. Papujen sijaan olen aiemmin lisännyt keiton joukkoon tarjoillessa raejuustoa, mikä varmasti sopisi lisänä vielä tämänkin version kaveriksi.

Kertokaahan mielipiteitänne, jos päädytte reseptiä testaamaan!
Löytyykö omasta reseptivihostasi jokin luottoresepti kukkakaalikeitolle?




PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO

(ohje on Ruokaboksin reseptivihosta, ei omani)

n. 1 kg kukkakaalia
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tlk valkoisia papuja
7 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria tai hunajaa
1 tlk kauraruokakermaa


1.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Poista kukkakaalin kantalehdet ja pese kaali huolellisesti.
Leikkaa kukinnot irti varresta ja paloittele ne. Viipaloi myös kukkakaalin varsi.

2.
Levitä kaalit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla.
Paahda uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet
ja saaneet kullankeltaista väriä. 

3.
Hienonna sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota niitä kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia.
Lisää huuhdotut valutetut pavut.

4.
Siirrä paahdetut kukkakaalit kattilaan. Lisää vesi ja mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää keittoon kerma ja kiehauta kuumaksi.








Ruokaboksi saatu blogiyhteistyönä

1 kommentti: