maanantai 16. huhtikuuta 2018

RUOKABOKSI - Helpompi arki yhdessä - ALEKOODI

Yhteistyössä Ruokaboksi

Kyllästyttääkö samojen raaka-aineiden kotiin kantaminen joka kauppareissulta? Teetkö aina sen saman kierroksen, osaat jo suurinpiirtein nimetä, montako askelta kuluu reitillä missäkin kaupassa? Entä jos joku muu suunnittelisikin ruokalistan ja hankkisi ainekset puolestasi?


Ruokaboksi on Juha Rintalan, Vappu Pimiän ja Jesse Fryckmanin alkuperäisidea. Ajatuksen taustalla on tuntien riittämättömyys perhearjessa työn sekä lasten menojen ja harrastusten keskellä. Monet meistä pitävät ruuanlaitosta, mutta se vie loppupeleissä todella paljon aikaa suunnitteluineen ja kaupassakäynteineen. Lisäksi tunnustan ainakin itse, että jään helposti junnaamaan samoihin ruokiin, joita syödään sitten kyllästymiseen asti. Reseptitiimiä luotsaava Vappu Pimiä lupaa ruokien olevan paitsi helppoja valmistaa, myös sesongin mukaisia. Vaihtuva ruokalista huomioi ympäristö-, terveys- ja hävikkinäkökulmat ja Ruokaboksi tarjoaa raaka-aineita liha-, kala-, kana- ja kasvisaterioihin. Reseptiikka on sellaista, jota taustatiimi itsekin valmistaa kotona, ja päivittäisissa menuissa hyödynnetään perinteistä lautasmallia, jolloin varmistetaan myös riittävä kasvisten ja monipuolisten ravintoaineiden saanti. 
Ruokaboksin tuotteissa pyritään valitsemaan aina kotimainen ja vastuullisesti tuotettu vaihtoehto – laadusta ei tingitä! Raaka-aineet tulevat mahdollisuuksien mukaan joko suoraan tiloilta tai vaihtoehtoisesti laadukkailta tukkureilta. Ruokaboksin reseptiikan idea on mahdollisimman helppo- ja nopeatekoiset ruuat ilman eineksiä ja itse valmistaen. Ruuan tulisi olla muutakin kuin pelkkä polttoaine – sitä voidaan valmistaa yhdessä koko perheen kanssa ja nauttia herkullisesta lopputuloksesta, jolloin perheen kesken vietetty aika lisääntyy ihan huomaamatta! Hesestä ja mäkkäristä saat ruuan ehkä nopeammin, mutta eihän se ikinä voita itsetehtyä.

Ruokaboksi tilataan netistä ja palvelun kuskit kuljettavat tilaukset kotioville maanantaisin klo 16.30 – 21.00. Tarkempi toimitusaika ilmoitetaan asiakkaalle aina etukäteen tekstiviestillä. Tilatessasi voit valita, haluatko tilata kolmen vai neljän aterian boksin, ja hinta määräytyy sen mukaan. Tällä hetkellä Ruokaboksin toimitusalue kattaa Pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun sekä näiden lähialueet. Järjestelmä tarkastaa postinumeron aina tilausta tehdessäsi. Seuraavan viikon boksi tulee tilata edellisen viikon keskiviikkoon mennessä.

Todella kattavan tietopaketin palvelusta ja varmasti vastaukset useimpiin heränneisiin kysymyksiin löytyy Ruokaboksin omalta Usein kysytyt kysymykset-sivulta. 
Minä sain viikolla 13 Ruokaboksin tämän blogiyhteistyön tiimoilta. Pääsiäisviikolla boksi sisälsi raaka-aineet broileri-kesäkurpitsafrittataan, paahdettuun kukkakaalikeittoon, karitsapyöryköihin couscousin kera sekä kala-perunacurryyn. Ihan kaikkia perusraaka-aineita boksissa ei toimiteta, ja esimerkiksi tällä viikolla reseptiikan toteuttamiseen kotoa tuli löytyä oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sokeria tai hunajaa, korppujauhoja, kanelia, valkoviinietikkaa sekä rypsiöljyä. Kaikki muut raaka-aineet kuljetettiin kotiovelle.

Ruokaboksin mukana tuleva reseptivihko on todella selkeä ja helposti ymmärrettävä. Ihanan hymyileväisen kuskin tuotua boksin kotiovelleni purin raaka-aineet heti jääkaappiin ja pakastimeen kiinnittäen huomion niiden luvattuun laadukkuuteen. Paperipusseihin pakatut kasvikset olivat sellaisia, joita itsekin kaupan hyllystä poimisin ja lihatuotteet erinomaisia. Pyrin kaupassa asioidessani valitsemaan eettisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka ovat kuitenkin kohtuuhintaisia ja omien aiempien valintojen perusteella minua ilahduttivat erityisesti GoGreenin sekä Naapurin Maalaiskanan tuotteet. Luomukaritsasta myös iso plussa!

Mausteiden määrät on tietysti kerrottu resepteissä, mutta useimmat osaavat varmasti arvioida määrät myös itse omaan makuun sopivaksi. Minä esimerkiksi jätin valkosipulia hieman muutamassa ohjeessa annettua määrää vähemmälle, koska boksin mukana tulleessa valkosipulissa kynnet olivat varsin kookkaita. Jos kuitenkin maustaminen on itselle vielä vierasta tai ruuanlaittokokemus vähäistä, suosittelen rohkeasti maustamaan ruuat reseptiikan mukaan – vain niin voit oppia itsellesi sopivat määrät!

Tällä hetkellä Ruokaboksilla on menossa tutustumiskampanja ja
koodilla HELPPO20 saat nyt ensimmäisestä boksista -20%!
Tilaus ei sido sinua mihinkään, ja voit peruuttaa sen halutessasi koska tahansa.

Ruokaboksi saatu blogiyhteistyönä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti