Yhteistyössä Kasvimaani
Viime viikolla posti kuljetti jälleen ovellemme
laatikollisen tuoreita kasviksia ja hedelmiä - tällä kertaa
kattaus oli hyvin keltasävyinen! Boxi sisälsi palsternakkaa
Suomesta, keltaista paprikaa, lehtikaalia ja sitruunaa Espanjasta,
mangoa Brasiliasta, päärynää ja keltaista porkkanaa Hollannista,
bataattia Yhdysvalloista, kurkumaa Perusta sekä inkivääriä
Thaimaasta. Lisäksi mukaan oli pakattu Kasvimaanin yhteistyökumppanin, Earth Controlin, suolaamaton salaattisekoitus sekä
kuivattuja aprikooseja.
Selattuani Kasvimaanin blogista nimenomaan tähän lähetykseen
liitettyjä reseptejä, ei suosikkia tarvinnut etsiä kovin kauaa.
Bataattiletut olivat jo ajatuksen tasolla niin houkutteleva ajatus,
että menivät testiin välittömästi. Eikä muuten varmasti jäänyt
ainoaksi kerraksi, kun niitä keittiössäni valmistuu! Seurakseen
letut saivat puolukkahilloa, itse kerättyjä puolukoita pakastimesta
sekä suurilta osin Kasvisboxin aineksista tehdyn tuoresalaatin.
Salaattiin pilkoin lehtikaalia ja paprikaa sekä
raastoin pätkät porkkanaa ja palsternakkaa. Jääkaapin
vegelaatikosta heitin joukkoon vielä vähän varsiselleriä, jolla
olen viime aikoina "korvannut kurkkua" useasti salaateissa.
Lehtikaalin käyttöön ja käsittelyyn sellainen vinkki, että
suutuntuman saa huomattavasti mukavammaksi, kun pilkottua kaalia
hieroo ja puristelee käsissään sitruunamehun sekä suolan kera
ennen muiden ainesten sekoittamista joukkoon. Tällöin lehtikaalin
kuidut pehmenevät, ja se on mukavampaa syödä. Itse lorautin
lehtikaalien päälle hieman öljyä, tilkan sitruunamehua sekä
suolaa ja pippuria, jolloin salaatti ei kaivannut enää muuta
kastiketta.
BATAATTILETUT
alkup. ohje Kasvimaanin blogissa
5 dl kasvislientä (½ liemikuutio)
350 g bataattia
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
350 g bataattia
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
maitoa
voita tai kasvisöljyä paistamiseen
puolukoita tarjoiluun
voita tai kasvisöljyä paistamiseen
puolukoita tarjoiluun
1.
Valmista aluksi bataattisose: Kuori ja paloittele
bataatit. Lisää bataatit kiehuvaan
kasvisliemeen ja anna kypsyä noin kymmenen
minuuttia, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
Valuta kypsät bataatit huolella mahdollisimman
kuiviksi.
Soseuta bataatit survimella kulhossa ja anna soseen
jäähtyä haaleaksi.
2.
Sekoita joukkoon kananmunat, vehnäjauho ja
leivinjauhe.
Lisää tarvittaessa nestettä, esimerkiksi maitoa.
3.
Paista seoksesta lettupannulla tai paistinpannulla
kasviöljyssä keskilämmöllä pannukakkuja.
Herkuttele survotun, kevyesti sokeroidun puolukan
kanssa.
Ovatko bataattiletut jo tuttu juttu, vai meneekö
sielläkin testiin? Näitä todellakin kannattaa kokeilla! Ja hei,
vielä ehdit hyödyntämään alekoodin, jolla pääset tutustumaan
Kasvisboxiin hieman huokeammalla hinnalla!
ALEKOODI:
ONNENSÄIKEITÄ18
Tämän blogiyhteistyön tiimoilta saan jakaa teille lukijoille
alennuskoodin!
Koodilla
ONNENSÄIKEITÄ18 saat Kestotilaajan Kasvisboxin hintaan
14,90€
+ toimituskulut 4,90€
(normaalihinta
18,50€ + toimituskulut 4,90€)
Alekoodi on voimassa sunnuntaihin 15.04.2018 asti,
ja alennus säilyy uusissa kestotilauksissa kuuden veloituksen ajan!
Kasvisboxi saatu blogiyhteistyönä
Oi, bataattiletut kuulostavat herkullisilta! Voisivat upota meidänkin perheessä. Ja kasvisboksi kuulostaa hyvältä konseptilta!
VastaaPoista