perjantai 30. maaliskuuta 2018

Villa Kuuvan pääsiäiskahvila
Moni paikallinen varmasti tietää Ruissalon Kuuvan kesäkahvilan Villa Kuuvan? Samainen merenrantakahvila on nyt avautunut pääsiäisen pyhiksi! Törmäsin Facebookissa tästä kertovaan tapahtumaan, ja olihan paikalla käytävä.

Käyn itse lähinnä kesäaikaan Kuuvassa useita kertoja rannassa sekä tervehtimässä siellä laiduntavia lampaita. Pyörällä sinne ei keskustasta polje kauaakaan - ja takaisin keskustaan vielä nopeammin. Ennen tätä en ole ikinä käynyt Villa Kuuvassa asiakkaana, pihalla kyllä pyörähtänyt muutamaan kertaan ihailemassa merimaisemaa. Tämä ensimmäinen kerta ei kuitenkaan missään nimessä jää viimeiseksi!

Pöydässä istuessamme kuulin, että paikalla oli jo käynyt ilmeisesti melko paljon ihmisiä, eivätkä kahvilanpitäjät olleet varautuneet aivan sellaiseen suosioon. Vitriinissä kuitenkin riitti niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa ja kahvipannukin oli täynnä, joten ei ongelmaa! Syötyäni ruuan juuri hieman aiemmin kotona valitsin itse makean ja päädyin puolukkaiseen valkosuklaakakkuun, joka oli aivan älyttömän hyvää!

Kahvilan tunnelma on kotoisan vanhanaikainen. Itse en oikein viihdy moderneissa skandinaavisen mustavalkoisissa paikoissa, vaan kaipaan kotini lailla sisustukselta lämpöä, elämää ja vähän mummolahenkeä. En malta odottaa kesää ja kakkukahveja kahvilan pihalla meren rannassa!


Villa Kuuva löytyy Ruissalosta osoitteesta
Kuuvantie 198, Turku

Avoinna pääsiäisen pyhinä klo 11 - 18

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta paikalta! Kesällä täytyy päästä tuonne tavalla tai toisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hurmaava, eivätkä hinnatkaan huimanneet päätä! :)

   Poista
 2. Oih, kuulostaa todellakin ihanalta! :) En ole oikeasti koskaan käynyt... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tulee yleensä kyllä pyöräretkille ja autollakin Ruissaloon pidemmäksi aikaa lähtiessä pakattua helpommin mukaan termari ja eväät, kuin edes ajateltua alueen kahviloiden tarjontaa... :D

   Edelliskesänä tuli syötyä yksi parhaista lounassalaateista Saaronniemen kahvilassa, ja viime kesänä äidin kanssa pyöräillessä kävimme verestämässä muistoja kylpylän kahvilassa - sielläkin tarjonta oli aivan mahtava. Ensi kesälle voisi ottaa tavoitteeksi käyttää enemmän alueen tarjontaa hyödyksi muutenkin kuin luonnon osalta.

   Poista