lauantai 24. maaliskuuta 2018

Oletko koskaan silittänyt elävää hirveä?Oletko koskaan silittänyt elävää hirveä? Minä oon!
Jämsässä nimittäin elelee yhdenlainen presidenttipariskunta, hirvikaksikko Sauli ja Jenni.

Alkukuun Himoslomamme sisälsi käynnin ravintola Hirvikartanon eläintarhassa, joka käsittää kaksi hirveä, kolme täpläkaurista sekä yhden poron. Opastettu kierros eläintarhassa on ravintolassa ruokaileville ilmainen. Meillä oli sen verran ruokaa matkassa mökillä, että kävimme vain tutustumassa eläimiin. Tällöin lipun hinta on 7 euroa. Mikäli aikoo myöhemmin lomansa aikana käydä ravintolassa myös syömässä, kannattaa kuitti tarhakierroksesta säästää - lippujen hinnat vähennetään tällöin pääruokien hinnoista.

Ravintolan listalta löytyy monipuolisesti ruokia - varmasti jokaiselle jotakin! Listan voit käydä kurkkimassa täältä. Kävimme ostamassa liput sisältä ravintolasta ja ruokailutila oli todella viihtyisä! Jos loma olisi ollut hieman pidempi, olisimme kyllä varmasti käyneet myös syömässä. Ensi kertaan siis!Hirvikaksikosta Jenni oli hieman ujompi ja suhtautui turisteihin varautuneemmin, kun taas Sauli olisi etenkin isäni kanssa viettänyt varmaan pidemmänkin rapsuttelutovin! Saimme tarjota hirville kuivattuja koivunoksia syötäväksi, ja nehän kelpasivatkin kummallekin mainiosti.

Tiesittekö muuten! Fun fact, hirvillä ei ole ollenkaan ylähampaita, ja ne ovatkin avoimin turvin oksia hamutessaan aika vinkeän näköisiä! Muutenkin olivat kyllä oikein herttaisia ja sympaattisia tyyppejä. Toivottavasti tosin ei koskaan tarvitse hirveä näin läheltä katsella muutoin kuin aidan toiselta puolen...

Hirvien rapsuttelun jälkeen saimme kouralliset kuivaa leipää ja pääsimme peuratarhaan ihan eläinten keskelle heihin tutustumaan. Hirvikartanolta löytyy tällä hetkellä kolme kuusipeuraa sekä ihana Malla-poro komeine sarvineen. Peurat eivät olleet ihan niin seurallisia, mutta leivät kyllä kelpasivat. Malla-poro taisi olla porukan ahnein ja kiertelikin nuuskimassa kaikkien kädet leipien toivossa.

Jos liikutte Jämsän suunnilla, niin käykää tutustumassa paikkaan ja miksei ihmeessä syömässäkin! Eläimille ainakin täydet suositukset, hurmaavia otuksia!


2 kommenttia:

 1. Voi miten sympaattisen näköisiä eläimiä! Enpä ole silittänyt hirveä, enkä tiennyt ettei niillä ole ylähampaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli aivan ihania!

   Jos asuisin yhtään lähempänä, olisin tuolla varmaan ihan vakioasiakas. Tietää ainakin, missä pitää poiketa, kun on seuraavan kerran noilla suunnilla! :)

   Poista