torstai 17. elokuuta 2017

Tukholman vanhan kaupungin kapeilla kujilla


Reilu viikko sitten Tukholman käväisyllä vietimme hyvän tovin vanhassa kaupungissa, Gamla Stanissa, joka sijaitsee Södermalmin kaupunginosassa, aivan lähellä Viking Linen terminaalia. Kapeita katuja reunustivat jos jonkinlaiset kahvilat, jäätelökioskit, putiikit ja matkamuistomyymälät. Suuntasimme tänne melko pian aamupalan jälkeen, joten olimme ehkä hivenen liian aikaisin liikenteessä - suurin osa liikkeistä oli vielä kiinni. Kävimme kuitenkin muutamassa tutkiskelemassa ja ostimme tietysti postikortit kotiin lähetettäviksi.

Puoliltapäivin vanhassa kaupungissa sijaitsevan Kuninkaanlinnan pihalla tapahtui vahdinvaihto yllättävänkin juhlallisin ja monipäisin menoin. Vaikka tätä tapahtumaa monissa paikoin mainostettiinkin, en silti osannut odottaa sellaista miltei tunnin mittaista "näytöstä". Hauska se oli nähdä, mutten kuitenkaan välttämättä menisi uudelleen katsomaan ihan lähiaikoina. Ehdottomasti suosittelen kuitenkin esimerkiksi lapsiperheille, jossa jälkikasvu on jo sen ikäistä, että malttaa seurata ja kiinnostua. Luvassa musiikkia ja hevosia!

Kuninkaanlinnassa piipahdimme myös Livrustkammarenin yhteen näyttelytilaan. Suurvalta-ajalta eteenpäin olevia, kuninkaallisiin liittyviä esineitä, vaatteita ja elämäntyyliä esittelevä museo on Ruotsin vanhin - perustettu kuningas Gustav II Adolphin toimesta vuonna 1628. Miehelle näyttelytilasta puhuessani olen muuten varmaan kymmenisen kertaa puhunut täytetyistä hevosista vaunujen vetäjinä, mutta eiväthän nuo nyt tietysti täytettyjä olleet, aidon oloisesta ulkomuodostaan huolimatta...

Ihastuin vanhaan kaupunkiin kyllä ikihyviksi! Näkisin itseni helposti sinne vaikka asumaan - joskin turistimäärät todennäköisesti alkaisivat keljuttamaan jo muutamassa päivässä. Tänne on kuitenkin päästävä pian uudelleen! Kuten ensimmäisessä Tukholma-postauksessakin totesin, jäi todella paljon vielä näkemättä. Vink vink J, koska mennään?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti