sunnuntai 27. elokuuta 2017

Bloggaajan täydellinen elämä



Juttelin muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa ääneen asiasta, joka on jäänyt vaivaamaan jo yli vuoden takaa. Aivan todella yllättäen eräs miehen pitkäaikainen tuttu tuli (ehkä muutaman viinilasin liikaa juoneena) avautumaan minulle siitä, kuinka elämä blogissani on niin täydellistä – olemme aina onnellisia ja aina menossa, mikään ei koskaan harmita ja kaikki on aina ihanaa. Tämän siinä hetkessä kiusallisen pitkään kestäneen purkautumisen päätteeksi en muistaakseni saanut oikein sanottua mitään, kuittasin asian hermostuneella naurahduksella.

Annanko todella sellaisen kuvan, että elämäni on pelkkää hymyä, riemua ja onnistumista? Luulevatko ihmiset, ettei minulla ole ikinä huonoa päivää, ettei minun ikinä tee mieli vain kaivautua aamulla syvemmälle peittojen alle? Tietysti joku voi niin luullakin, mutta se kertoo minulle vain siitä, ettei kyseinen ihminen oikeasti tunne minua.

Minä en osaa, tai edes halua, päästää ihmisiä lähelleni kovin helpolla. En ole koskaan ollut niitä, joilla on useita ihmisiä ympärillään. En ole harrastanut joukkuelajeja tai suostunut lapsena käymään kerhossa pientä hetkeä pidempään. En tuntenut luokkalaisistani kuin yhden ensimmäiselle luokalle mennessäni, vaikka kävin alakoulun todella pienellä paikkakunnalla. Vanhemmiten olen oppinut hyväksymään sen, ja tiedostan, etten edes tarvitse ympärilleni laumaa. Tämän johdosta vietän toki verrattain paljon aikaa yksin, mutta olen kuitenkin hyvin harvoin yksinäinen. Näissä minun pienissä piireissäni harmittavinta on se, että olen myös melko ujo, mitä tulee uusiin tilanteisiin. Tämän takia on jäänyt käymättä todella monet tapahtumat, jotka kiinnostaisivat minua. On niin paljon helpompi jäädä kotiin, kuin lähteä yksin kuuntelemaan runonlausuntaa, katsomaan improvisaatioteatteria tai viihtymään jonkin vasta muiden tietoisuuteen nousemassa olevan artistin keikalle. Toisaalta tämä minun pieni piirini on pysynyt melko muuttumattomana jo pitkään - en koe tarvetta vaihtaa ympäröiviä ihmisiä sisustustrendivillitysten lailla ilman painavaa syytä.

Voisin helposti kirjoittaa viikottain siitä, miten joku tilanne on ollut ahdistava, miten olisin halunnut lähteä käymään jossain, mutta jäinkin kotiin tai miten miehen naama nyt vaan aamulla sattui ärsyttämään ilman mitään sen suurempaa syytä. Mutta, miksi jokaisen puolitutun tai kanssani useamman kerran viikossa samalla maitohyllyllä asioivan pitäisi olla ajantasalla näistä tuntemuksista ja tapahtumista? Miksi minun pitäisi avata pelkojani ja puutteitani, kun voin kirjoittaa hyvänmielenpostauksia mukavista aiheista ja palata niihin hetkiin hymyillen läppärin ääressä?

Tyydyn toteamaan, ettei minun elämäni ole täydellistä. Toivon oikeastaan, ettei kenenkään ole. Jos kaikki sujuisi aina tanssien ja laulaen, eivät onnistumiset ja pienet ilot tuntuisi lopulta enää miltään. Tänään olen onnellinen esimerkiksi siitä, että sain viettää aikaa äitini kanssa ja tein parasta pizzaa ikinä. Viime yön nukuin kuitenkin huonosti ja aamu oli kurja. Siitä en kuitenkaan aio kirjoittaa julkisesti, koska ne ovat asioita, jotka kuuluvat korkeintaan hyville ystäville. Eivät jokaisen kylänmiehen iltapäiväkahvikeskusteluihin.

4 kommenttia:

  1. Tuttuja juttuja. Tällaisista asioista ränttäävät ihmiset eivät ilmeisesti ymmärrä käsitettä "hyvän mielen blogi", vaikka sehän on aivan perustavanlaatuinen asia. Todella monet ihmiset sekä lukevat että kirjoittavat blogeja nimenomaan sen hyvän fiiliksen takia - jakaakseen positiivisuutta ja ottaakseen sitä vastaan.

    Syvälliset, surulliset, avautumiseen tai negatiivisten asioiden pohdiskeluun keskittyvät blogit ovat sitten asia erikseen. Samaten ns. "elämänmakuiset" blogit, joissa on vähän sekaisin molempia - mutta yleensä ne menevät helposti myös henkilökohtaisemmiksi, joten sellaista blogia kirjoittaakseen pitää olla aivan tietyllä tavalla rohkea ja halukas jakamaan tietoja itsestään ja elämästään ihan ventovieraille lukijoille.

    "Hyvän mielen blogien" kirjoittajia soimataan usein "feikkiydestä", ja joissain tapauksissa se onkin ihan ymmärrettävää, sillä rajansa kaikella, myös hyväntuulisuudella. Mutta siinä kohtaa, jos lukijan mielestä on jo lähtökohtaisesti jotenkin väärin valita blogin teemaksi positiivisuus, hän ei tosiaan tunnu edes ymmärtävän jutun pointtia.

    Ja mitä sinun blogiisi tulee, minusta tuntuu, ettei tämä tyyppi ole lukenut kovin montaa postausta, sillä mielestäni et todellakaan kirjoita pelkästään yltiöpositiivisista asioista yltiöpositiivisesti, vaan aika monenlaisista jutuista ja vaihtelevista näkökulmista. :)

    Tulipa taas hehtaarikommentti, mutta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, ettei tämä kyseisen henkilön avautuminen ihan suoraan sydämen pohjista saakka tullut, vaan saattoi olla seurausta jostain muusta ärsykkeestä, jonka kohteeksi nyt vain satuin joutumaan. Tässä sen kuitenkin huomaa, kuinka on oikeasti hyvä miettiä jo ennen kuin sanoo - jotkut asiat muistetaan aina.

      Tavallaan haluaisinkin kirjoittaa myös joistain henkilökohtaisemmista asioista, mutta juuri tuo mainitsemasi tietynlainen rohkeus ja avoimuus ei ihan vielä yllä näppäimistölle saakka :D

      Ja kiitos! En itsekään koe hehkuttavani asioita mitenkään ylitsevuotavasti, edes tuolloin yli vuosi sitten. Koska tämä asia on itseäni jäänyt vaivaamaan niin pitkäksi aikaa, halusin sen nyt jotenkin tuoda täällä esille. Ajatukseni ei ole millään tavalla "näpäyttää" tätä 'avautujaa', joka tuskin edes muistaa koko tilannetta, vaan ennemminkin tuoda vertaistukea muille samojen ajatuksien kanssa painiskeleville. :)

      Poista
  2. Sinulla on ihana blogi, jonka parissa mielellään viihtyy! Mukavaa alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! :)
      Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo arvonta, se on mennyt ihan ohi. Mukavaa viikkoa myös sinne!

      Poista