perjantai 11. elokuuta 2017

Badding - Paratiisi Valkeakosken kesäteatterissa
"Näytelmän tapahtumapaikka on Paratiisi. Paikka, jonne Rauli ilmeisemmin koko
ajan kaipasi. Kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista hän haastatteluissaankin
säännöllisesti kertoi seuraavaksi kuolevansa. Nyt Rauli kuitenkin
elää vahvemmin kuin koskaan. Voimme kuvitella, että näytelmä tapahtuu tässä,
tänä päivänä ja vuonna Paratiisin viidakoissa."

- Suora lainaus ohjaaja-käsikirjoittaja Otto Kanervan tekstistä käsiohjelmasta


Teimme tänään äidin ja isän kanssa kesäretken Valkeakoskelle, kesäteatteriin Apianniemelle. Ensimmäistä kertaa vierailimme kyseisessä teatterissa vuosi sitten, jolloin estradilla loisti Kirka - tänä vuonna kirkkain tähti on suuri rakkauteni, Rauli 'Badding' Somerjoki, joka olisi tänä vuonna täyttänyt 70 vuotta.

Itse teatterimiljöö on aivan ihana: alue on miltei ympäröity vedellä ja kokonaan katettu katsomo antaa kehnommatkin kesäsäät anteeksi. Raulina näytelmässä loistaa Ilari Hämäläinen, joka on omaksunut roolinsa ihailtavan hyvin. Mielestäni erityismaininnan ansaitsevat myös muun muassa Topi Sorsakoskena esiintynyt Ilkka Koivula sekä Ville Keskilä, joka ei muuten ole ikääntynyt päivääkään niistä ajoista, kun myi kahvia ja bensaa Teemu Luotolana Bensiksen tiskin takana. Tietäjät tietää! Keskilän roolihahmo Rafe veti muun muassa varsin mainion humppakoulun, joka kirvoitti makeat naurut koko yleisöstä.

Nautin näytelmästä todella, vaikka joitain rakkaimpia lauluja jäikin kuulematta. Tämä ei toki ole sinänsä ihme - ne eivät ole niitä, jotka näinäkin päivinä edelleen soivat radioissa. Hieman enemmän tarinallisuutta/selkeämpää juonta jäimme kaikki kaipaamaan. Etenkin äitini, joka ei ole koskaan juuri radiosoittoa enempää Baddingiin tutustunut, sanoi tarinan jääneen aika etäiseksi. Kaikkein eniten näytelmästä saa irti, kun jo tuntee valmiiksi suurinpiirtein Raulin elämän käänteet. 

Kehottaisin teitä mielelläni lämpimästi tekemään kesäretken Valkeakoskelle, mutta näytöksiä on valitettavasti jäljellä enää yksi - huomenna kello 14:00 ja sekin täyteen varattu. Uskallan kuitenkin melkein jo nyt ensi kesästä sen paremmin tietämättä suositella tekemään sen retken vuoden päästä!


Badding - Paratiisi Valkeakosken kesäteatterissa Apianniemellä kesällä 2017,
osoitteessa Pässinmäenkatu 30, 37600 Valkeakoski.

2 kommenttia:

 1. kesäteatterit on ihania <3 tämä olisi ollut mukava myös nähdä :) äitini lemppari tuo Badding :) Mukavaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Taisi mennä pari kesää niin, etten käynyt yhdessäkään, mutta nyt viime vuosina kun on taas päässyt niiden makuun, niin joka kesä on pakko päästä ainakin kerran! :)

   Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

   Poista