tiistai 30. toukokuuta 2017

Istutuslaatikot/-astiat parvekkeelle







Olen muutamana vuonna kasvattanut melko hyvin tuloksin parvekkeella perunoita ämpärissä. Edelleen tallella olevat kolme ämpäriä ovat noin muutoin melko rumia hillo- ja kastikeämpäreitä, joten nyt kun parveketta on muutenkin tarkoitus laittaa nätiksi 'kesähuoneeksi', piti ämpärien ulkonäölle tehdä jotain. Melko nopean pohdinnan jälkeen päädyin kankaisiin "huppuihin", jotka eivät heti ota nokkiinsa mahdollisesta kosteudesta joko ulkoilman tai ämpärien pohjista läpi pääsevän liian kasteluveden takia.

Varastoista löytyi Ikean paksua pöllikangasta sekä 70-lukuista Marimekkoa, joten kaupoille ei tarvinnut lähteä. Mittasin ämpäreiden ympäryksen sekä korkeuden ja leikkasin kankaat saumavaroineen niiden mukaan. Alunperin mittasin kankaisiin liikakorkeutta sillä ajatuksella, että olisin kääntänyt kangasta yläosasta, mutta lopulta se näyttikin kivemmalta noin liian korkeaksi jätettynä. Yksi ämpäri sai asukkaat jo heti kättelyssä, kaksi muuta varmasti viimeistään ensi viikolla. Onneksi ei tullut laitettua mitään kasvamaan yhtään aiemmin, kun kelit ovat olleet vähän mitä sattuu.

Perunaämpäreiden lisäksi vuorasin kaksi isän varastoista löytynyttä vanerilaatikkoa niittipyssyn avulla muovipusseilla. Porasin laatikoiden pohjiin jo aiemmin reikiä liikaa vettä varten, ja rei'itin tietysti muovit myös paikoilleen laiton jälkeen. Toiseen laatikkoon istutin toiseen päähän lehtisalaattia ja toiselle puolen sekä ruohosipulin siemeniä että eilisistä kokkailuista yli jääneen kaupasta ostetun ruohosipulin. Nämä ovat ihan puhtaasti testimielessä, mutta toivon toki edes jonkinlaista satoa! Toiseen laatikkoon tulee hieman myöhemmin kukkia.

Oletteko te viljelleet hyötykasveja tai kukkia parvekkeella?

2 kommenttia:

  1. Ooh, näyttää hienolta! <3 Itsekin yritän aina jotenkin peittää ja naamioida kaikkia rönttöisiä ja epäyhteensopivia muovipurkkeja parvekepuutarhassamme, ja helpoimmin se on hoitunut paperipusseilla, vaikka niillä onkin taipumusta syksyä kohden homehtua, jolloin ne pitää dumpata. Pitäisi jossain vaiheessa ns. oikeasti panostaa ulkoasuseikkoihin ja tehdä joitain tuollaisia kestävämpiä ratkaisuja, mutta saa nähdä, milloin se tapahtuu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mäkin mietin ensin, että olisin tehnyt paperikasseista päälliset, koska etenkin ruskeat näyttää mun mielestä tosi kauniilta. Kuitenkin kun tiedän itseni, niin tällaisia sisustusinnostuksia ei välttämättä tule aina silloin kun pitäisi, niin päädyin tällaiseen monivuotiseen ratkaisuun kerralla :D

      Poista