sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Saaronniemen joutsenetPatistin miehen eilen ulkoilemaan ja päädyimme Ruissalon Saaronniemeen. Itse en ollut koskaan käynyt Kolkanniemessä, jonne vie tie Saaronniemen parkkipaikalta, joten päätettiin kävellä lenkki sitä kautta. Kuuvannokassa ollaan aiemmin törmätty joutsenpariskuntaan, mutta täällä Kolkanniemessä joutsenia oli parisenkymmentä. En ole varmaan ikinä nähnyt niin montaa joutsenta niin läheltä. Tyypit hengailivat ihan muina lintuina aivan rannan tuntumassa, vaikka ihmisiä oli kameroineen liikkeellä paljon. 

Kolkanniemessä maisemat ovat ihan älyttömän kauniit, ja alue on ilmeisesti melko suosittu kalastajien keskuudessa. Näytti siellä nytkin muutama olevan apajilla. 

Hetken joutsenia ihasteltuamme kiersimme takaisin Saaronniemen rannalle, josta myös löytyi joutsenpariskunta. Grillipaikka oli sopivasti vapautunut, ja saimmekin mukanamme tuomat klapit syttymään varsin vähällä vaivalla. Tuuli yltyi rannalla sen verran voimakkaaksi, että yhtään ylimääräistä hetkeä siinä ei viitsinyt viettää, vaan pakkasimme loput eväät melko sukkelaan takaisin kasseihin, kunhan saimme syötyä. 

Tänään olin varautunut vastaanottamaan muutaman virpojan, mutta eipä näkynyt ketään ovella. Ei taida kaupungissa ainakaan nykypäivänä olla niin tapana virpoa tuntemattomien ovilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti