sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Piha- ja puutarhamessut TurussaTurun Messukeskuksessa järjestettiin tänä viikonloppuna piha- ja puutarhamessut. Samassa yhteydessä olisi ollut myös mökki- ja merimessut, mutta ne kiersin ajanpuutteessa vain todella nopeasti läpi löytämättä mitään sen kummempaa, joka olisi minua kiinnostanut. Viikonloppuni on ollut niin täynnä ohjelmaa, että messut olisivat varmaan jääneet kokonaan välistä, ellen olisi voittanut Viikarivartin blogiarvonnassa lippua. Toisaalta sunnuntai-iltapäivän viime hetken messuvierailussa oli myös puolensa - useimmat myyjät halusivat päästä lopuista myytävistään eroon hyvinkin huokeasti, jottei niitä tarvitsisi kuljettaa takaisin kotiin. 

Ajatuksena oli vain käydä vähän katselemassa ja inspiroitumassa, mutta... Olen monet kerrat ihan oikeasti lähtenyt hyvinkin mielenkiintoisilta, ihanilta, antoisilta ja houkuttelevilta messuilta kotiin tyhjin käsin, mutta nyt en vain voinut vastustaa kiusausta. Kotiin viemisiksi tarttui parvekepuutarha-kirjan lisäksi Koristeananas sekä kolme Aaronin sauvaa. Parhaat hoitovinkit otetaan vastaan!


Yllä olevasta kuvasta löytyy Mama's garden-blogin Minnan suunnittelema 'Unelmien viljelylaatikko'. Messuille oli neljä bloggaajaa yhteistyössä Flörin ja Kekkilän kanssa suunnitelleet omanlaisensa unelmien viljelylaatikot - tämä vetosi eniten minuun. Liekö sitten syynä nuo hortensiat, jollaisia olen omallekin parvekkeelle jo jonkin aikaa himoinnut.

Yleiskoristelun messuille oli toteuttanut Ammattiopisto Livia. Ja olikin muuten ihan mielettömän näköistä! Jos ei vielä ilmat ole tuottaneet kevätfiiliksiä, niin täällä niitä kyllä oli vaikka muille jakaa. Vihreinä loistavat koivut etenkin ihastuttivat minua. Pitääkin hakea sisälle maljakkoon koivunoksia vihertymään!
Huomenna muuten kannattaa olla kuulolla, on aika tuoda julki eräs varsin mukava juttu, jota on väsätty alkuvuoden ajan. Stay tuned!

4 kommenttia:

 1. AAAAA mitä kaikkea ihanaa! Meillä olis parvekkeen laittaminen edessä nyt kesäksi.. Osaisipa sitä sisustaa noin oivaltavasti, ja vielä lapsiystävällisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Oisin voinut ostaa tuolta suunnilleen kaiken, onneksi olin bussilla enkä autolla liikenteessä :D

   Meilläkin on nyt muuton myötä yli puolet isompi parveke kuin edellisessä, niin haluaisin sen kesällä sisustaa ihan kunnolla sellaiseksi viihtyisäksi oleilutilaksi. Parveketta ei kuitenkaan ole lasitettu, joten se tuottaa hieman päänvaivaa. Samoin toki se, etten haluaisi satsata siihen mitään älyttömiä summia tai hankkia mitään käyttökelpoista. Suurimman osan ainakin pitäisi olla sellaista, mikä toimii myös kesän jälkeen edes jossain tarkoituksessa.

   Poista
 2. Itsekin olin messuilla tänään juuri ennen sulkemisaikaa ja löysin hyviä tarjouksia - onneksi en hankkinut samoja kasveja jo eilen, koska olisi kyllä harmittanut nähdä niitä vielä edullisemmin myynnissä tänään. :D

  Valitettavasti en osaa antaa noille mitään hyviä hoitovinkkejä. Oma koristeananakseni kuoli aikanaan noin puolessa vuodessa siitä, kun sain sen. Enkä tiedä, mikä meni vikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselin tuota koristeananasta pitkään "sillä silmällä", ja olin jo oikeastaan päättänyt hankkia sen meille, jos vaan myyjä onnistuu vakuuttamaan mut siitä, että se pysyy hengissä. Hetken juttelun jälkeen myyjä tokaisi, että se lähtee nyt ruukkuineen päivineen kymmenellä eurolla, "kun ei niitä jaksa enää pakettiautoon takaisin kantaa" :D Ei tarvinnut enää miettiä, ostaako vai ei!
   Myyjä kyllä myös lupasi, että ananas selviää missä vain ja on helppohoitoinen, saas nähdä!

   Oli kyllä hurjan mukavat ja visuaalisesti todella miellyttävät messut, ensi kertaa odotellessa! :)

   Poista