keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Pukettia ja Lokkia parvekkeelle



Sisko löysi taannoin vanhempieni alakerran kangasvarastoista palan Marimekon Lokki-kangasta 60-luvulta. Itse löysin kirpputorilta eurolla palan Pukettia 70-luvulta. Kankaat sointuvat yhteen aivan täy-del-li-ses-ti. Pohdin pitkään, mitä näistä keksisin, kunnes alkoi parvekkeen kesäilmeen suunnittelu ja hoksasin näiden sopivan sinne paremmin kuin meille sisälle. 

En ennen ollut kovinkaan suuri vaaleanpunaisen ystävä, mutta vanhemmiten olen oppinut pitämään siitä paljonkin. En itse pukeutuisi tällaisiin sävyihin, mutta sisustuksessa pieninä piristysruiskeina toimii vallan mainiosti.





Äidinäidin vanha 70-luvun Singer pääsi jälleen tuulettumaan salkustaan ja surautin kankaista kaksi koristetyynynpäällistä. Koska molempia kankaita on verrattain melko vähän, päädyin ompelemaan tyynyjen taustoiksi artesaaniopintojeni ajoilta ylijäänyttä luomupuuvillaa. Myydäänköhän sitä vielä Eurokankaassa? Muistelisin, että jossain vaiheessa ei ainakaan ollut valikoimissa, mutta tuntu ja ylipäätään materiaali tässä kankaassa on aivan ihana.

Vaikka itse sanonkin, niin näistä tyynyistä tuli kyllä todella kauniit. Meillä on melko maanläheisiä värejä sisustuksessa yleisesti ottaen, mutta parvekkeelle olen ajatellut sisustaa hieman värikkäämmän kesähuoneen. 

Joko siellä on aloitettu kesän sisustaminen?




2 kommenttia:

  1. Kauniit tyynyt tosiaan! Ja hauskaa, että kankaat eivät ole mitä tahansa, vaan molemmat ovat oikeita löytöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tällaisiin ompeluksiin syntyy aina jotenkin ihan erilainen side, kun tuntuu että kankailla on tarina. Tuotakin lokki-kangasta on äidinäiti joskus hypistellyt ja tehnyt ostopäätöksen. Hänen ompeluksiinsa se vaan ei koskaan päässyt, mutta jatkaa kulkuaan nyt täällä meillä :)

      Poista