keskiviikko 31. elokuuta 2016

Superhelpot leipäset paistinpannulla

Neljän kappaleen ohje
n. 3 dl jauhoja
1 dl vettä
ripaus suolaaJauhoina voinee käyttää oikeastaan varmaan mitä tahansa sekoituksia, joista itse pitää. Omiini laitoin tällä kertaa suurimmaksi osaksi sämpyläjauhoja sekä sekaan hieman ruis- ja vehnäjauhoja. Jauhot, vesi ja suola sekaisin napakahkoksi taikinaksi, jonka jälkeen taikina jaetaan neljään osaan. Osiot pyörittelen usein ensin jauhoissa palloiksi, ja litistän sitten tuollaisiksi littanoiksi. 

Lituskat leipäset paistetaan yksitellen kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. En ole koskaan sen tarkemmin paistoaikoja seurannut, mutta kääntelemällä kyllä huomaa, milloin alkavat palaa. Tummat pilkut toki kuuluvat tässä kohtaa asiaan, joten heti ensimmäisten ilmestyttyä ei kannata vielä siirtyä paistamaan seuraavaa. 

Parhaimmillaan nämä ovat heti tuoreeltaan ja lämpiminä voin kanssa! Nämä ovat niin nopeita ja helppoja tehdä, ettei niitä juuri kannata säilytellä iltaan tai seuraavaan päivään, maku kärsii huomattavasti. Löysin tämän reseptin alunperin muistaakseni Kodin Kuvalehden sivuilta, mutta nopealla googlailulla näyttäisi löytyvän esimerkiksi myös täältä. Tuossa ruoka.fin ohjeessa jauhoja kehotetaan laittamaan vain 2 dl, mutta mikäli leivät tosiaan haluaa muotoilla, eikä vain lusikoida pannulle, saa jauhoja lisätä vielä melkein desin verran.

Kokeilkaahan ja kertokaa mitä tykkäsitte!
Nämä on ihanat esimerkiksi viikonloppuaamiaisella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti