maanantai 22. elokuuta 2016

Saariston rengastiellä

Instagramiani seuraavat jo tietävätkin, että kävimme miehen kanssa viime torstaina ajelemassa Saariston rengastiellä. Päivä oli melko pilvinen ja hetkittäin jopa sateinen, mutta eipä tuo juurikaan haitannut! Suurin sadekuuro sattui juuri siksi aikaa, kun olimme Korppoossa syömässä (Buffalon lounas, iso peukku!) ja toinen ihan loppumatkaan. Toki maisemat olisivat olleet ehkä vielä enemmän edukseen kesäisemmällä kelillä, mutta kaunista oli näinkin!

Ennen Korppoossa lounastamista ensimmäinen etappimme oli Nauvossa sijaitseva ihanan sympaattinen kirpputori Pietari Old Time. Ilmapiiri oli kovin kodikkaan oloinen ja ainakin nopealla silmäyksellä tavara hyväkuntoista. Hinnatkin olivat mielestäni kautta linjan kohtuullisia. Juuri nyt ei ollut tarvetta (saati tilaa) millekään suuremmille hankinnoille, mutta voisin kuvitella lähteväni ihan varta vasten käymään täällä, kunhan asuinneliöt hieman kasvavat.

Matkan varrella tuli bongattua jos jonkinmoista eläinkunnan edustajaa. Laiduntavia hevosia, lampaita ja lehmiä näkyi siellä täällä, yhdessä suuressa haassa asusteli ylämaankarjaa. Tien vierustalla ateriaansa nautti pieni hirvi, pellolla laidunsivat peuraperhe ja haikarakaksikko. Houtskärissä poikettiin pikkutielle, joka kertoi varreltaan löytyvän Ravintolalaiva Emman. Emma oli valitettavasti kiinni, mutta hyvällä kotikutoisen näköisen kelluvan ravintolan rantavesistä bongasimme meduusan. Tähän väliin on pakko myöntää, etten tiennyt niitä edes olevan Suomessakin! Tulipahan sekin aukko sivistyksessä kerralla korjatuksi.


Houtskärissä kävimme ajamassa myös kirkonkylän läpi, eikä ollenkaan suotta. Emme olleet ennalta juurikaan tutustuneet siihen, mitä matkan varrelta löytyy, joten Houtskärin 1700-luvulla rakennettu punamullattu kirkko oli oikein mieleinen yllätys. Noin kauniita kirkkoja upeine miljöine ja pappiloineen ei ihan joka päivä tule vastaan. 

Lisäksi pysähdyimme Saariston lomakeskuksessa, Mossala Island Resortissa. Koko alue oli todella kaunis ja hyvin hoidetun oloinen. Voin hyvin kuvitella täällä olevan kesäisin ruuhkaa, nyt elokuun puolivälissä arkipäivänä paikka oli harmittavankin tyhjillään. Tänne voisi hyvinkin ensi kesänä lähteä vaikka pariksikin päiväksi nauttimaan saaristoilmasta!

Yleisesti ottaen reissumme oli oikein onnistunut. Näin loppukesästä ei tarvinnut ainakaan arkena jonotella losseihin/lauttoihin eikä oikeastaan muuallekaan. Saaristosta saa ehkä enemmän irti kesäisemmillä keleillä, mutta toimi se näinkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti