tiistai 2. helmikuuta 2016

KuplalapasetReilu viikko sitten puikoilta tipahti todella nopeatekoiset lapaset Soile Pyhänniskan kupla-ohjeella. Ihan täydellisen istuvia näistä ensimmäisistä ei tullut, mutta välttävät kyllä hyvin omassa käytössä! Tämä malli oli niin mukava (ja tosiaan nopea) neuloa, että taidan tehdä muutamat lisää. Aina voi vaikka lahjoa sukulaisia lapasilla!

Pohdin myös polvipituisia sukkia kuplaneuleella, mutta kavennukset tuottavat vähän päänvaivaa. Olen myös auttamattoman laiska purkamaan mitään, joten täytynee tehdä jonkinlaisia mallitilkkuja erilaisista kavennuksista, jotta sukkiin tulee sitten kerralla oikeanlaiset!


Näissä ensimmäisissä lankana on Novitan 7 veljestä. Pohjaväri on graffiti ja kuplissa poltettu oranssi (?). Silmukoita puikoilla oli 48. Resoriin mielestäni ihan sopiva määrä, mutta tosiaan tuosta kämmenosasta tiputan seuraaviin ainakin yhden kuplan, eli 4 silmukkaa pois. Sirokätiselle riittää varmasti 40 silmukkaa. Toisaalta näitä ei kannata ihan kauhean istuviksi tehdä, jos haluaa käsien pysyvän lämpiminä. Neuleeseen jää tiettyihin kohtiin pieniä "reikiä", joista tuuli pääsee läpi. Hieman väljempien lapasten sisään mahtuu näppärästi vaikka ohuet puuvillasormikkaat lämmittämään. Ja miksei noihin voisi ommella ihan vuorinkin vaikka fleecestä tai vanhasta t-paidasta!

Tuon oranssin olen saanut lahjaksi ilman vyötettä, siksi ei siitä sen kummempaa tietoa ole. Yksittäin ei ehkä niinkään lempivärejäni, mutta tämän harmaan kanssa paritettuna todella kaunis! Voisin etenkin näissä tällaisissa lapasissa nähdä sen myös paritettuna valkoisen kanssa. Raitalanka toimii näissä kuplina varmasti myös mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti