keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Viininpunaista


Tämän vuoden puolella ovat ehtineet valmistua jo nämä ylläolevat polvimittaiset sukat kahdelle eri tilaajalle. Tein viime vuoden loppupuolella siskolleni viininpunaiset polvisukat tuolla samalla Maaria-neuleella, jota käytin myös vasemmanpuoleisiin. Nämä kummatkin tilaukset tulivat instagramiin julkaisemani päivityksen jäljiltä, ja vielä olisi yhdet viininpunasävyiset polvimittaiset työn alla. Mulla on vähän sellainen fiilis, etten taida näiden jälkeen ihan heti neuloa viininpunaista...

Kuten jo mainitsinkin, vasemmanpuoleisissa sukissa mallikuviona on siis Maaria. Tämäkin Niina Laitisen ohje on todella selkeä ja helppotekoinen. Polvimittaiseksi muokkaaminen on "oma sävellykseni", samoin kuin oikeanpuoleisissa Kerttu-sukissa. Tuo Kerttu-neule on minusta ihan mielettömän kaunis, ja siitä ajattelinkin tehdä myös itselleni joko ihan peruspolvisukat tai vaihtoehtoisesti joogasukat, joissa kantapää ja jalkaterä jää avonaiseksi.
Noihin kuvan Kerttuihin tein myös muutamalla nurjalla silmukalla niin sanotun nappilistan, joka ei tosin tuossa kuvassa kovin hyvin näy, enkä siitä valitettavasti huomannut parempaakaan kuvaa ottaa ennen sukkien toimittamista tilaajalleen.

Kummissakin sukissa lankana on Novitan 7 veljestä ja mallineuletta lukuunottamatta nämä on tehty vähän "fiiliksen mukaan" (kavennukset jne). Aloituksessa oli muistaakseni kummassakin 16s/puikko, josta nilkkaan kavensin silmukat 12s/puikko.

Polvisukkien kuvaaminen on muuten melkoisen haastavaa ilman apukäsiä ja pelkkää puhelinta apuna käyttäen! Olen todennut tämän lattialla istuskelun kätevimmäksi omalla kohdallani, vaikka kuvia saakin räpsiä yleensä useamman, ennenkuin lopputulos kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti