sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Jäinen Naantali

Nnno mutta. Pieneksi breikiksi kaavailemani postaustauko venähtikin vähän suunniteltua pidemmäksi. Näin lumien ja paukkupakkasten kadottua on hyvä palata parin viikon takaisiin valkeisiin maisemiin kauniiseen Naantaliin. Yhtenä sunnuntaina otimme paikallisbussin alle ja suunnaksi tosiaan Naantalin, ilman mitään sen suurempia suunnitelmia tai tietoa, mitä siellä ylipäätään voisi tehdä.
Melko pian kaupunkiin päästyämme muodostettiin toimintasuunnitelma: rohkaisukaakaot (to-del-la ylihintaiset), lenkki jäätiellä ja talvisen Muumimaailman katsastus. Hippasen jännitti alkuun astua jäälle, vaikka kantavuus oli silminnähden todettavissa useiden hiihtäjien, lapsiperheiden, luistelijoiden, pilkkijöiden ynnä muiden toimesta. Itse olen ainakin muistaakseni viimeksi käynyt jäällä melkein kymmenisen vuotta sitten hevosen selässä, mies ei edes osannut nimetä edellistä kertaa - melko harvinaista herkkua siis!

Päädyttiin kiertämään lyhyempi lenkki, johon saatiin kulumaan puolisen tuntia, kun piti välillä pysähtyä ihan vain ihastelemaan maisemia ja toki nappaamaan muutamat kuvat. Pidempi lenkki olisi mennyt varmasti helposti, jos olisi ollut luistimet mukana. Nyt viima tarttui jäällä sen verran napakasti, ettei kovin paljon pidemmälti olisi kyllä tarjennut kävellä. Ehdottomasti suositukset tälle meiltä molemmilta! Menkää ja kokekaa itse, jos vain tulee mahdollisuus eteen!


Jäälenkin jälkeen käytiin vielä kurkkimassa, oisko talviunisia muumeja näkynyt, mutta kovin oli hiljaista. Jonkun verran muitakin oli Muumimaailman saareen eksynyt, sivukorvalla kuunneltuna ilmeisesti lähinnä turisteja. Pitäisi joskus ehkä käydä tuolla silloinkin, kun se on auki. Etenkin tuo hiihtolomaviikon Taikatalvi-tapahtuma kiinnostaisi, mutta ainakaan tänä vuonna ei taida silloin onnistua, kun on jo muita suunnitelmia tiedossa.Mites teidän jäälläkävelykokemukset?
Onko tullut reippailtua Naantalissa tai jossain muualla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti