tiistai 27. marraskuuta 2018

Fiini Naturally - käyttökokemuksiani muutaman kuukauden ajalta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FIINI NATURALLY KANSSA


Kirjoitin reilu kuukausi sitten Fiini Naturallylta saamistani luonnonkosmetiikkatuotteista ja yrityksestä itsestään. Fiini Naturally on kahden naisen perustama yritys Pohjanmaalta, joka valmistaa ekologisia, puhtaita, luonnonmukaisia ja mahdollisimman suurella prosentilla kotimaisia tuotteita. 

Saamani tuotteet ovat hellivä, kosteuttava, suojaava ja pehmentävä kaura-hunajavoide, täyteläinen ja kosteuttava ruusu-sheavoi, kosteuttava ja hellävaraisesti hoitava, ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleva mustikka-silmänympärysvoide sekä erityisesti sekaiholle, mutta myös kuivalle ja herkälle iholle sopiva, ravitseva kaura-tyrniöljyseerumi


Kasvojeni iho on aina ollut aika ongelmallinen. Nuorempana kärsin aknesta, joka onneksi saatiin kuriin oikeanlaisilla tuotteilla - toki iän karttumisellakin oli varmasti oma osuutensa paranemisprosessissa. Ihon parannuttua olen ollut todella huono käyttämään säännöllisesti mitään tuotteita, enkä voi sanoa koskaan noudattaneeni mitään kunnollista ihonhoitorutiinia

Nykyään tuntuu, että ihoni on sekoitus vähän kaikkea. Ikä on tuonut mukanaan lievää taipuvaisuutta couperosaan. Lisäksi ihoni rasvoittuu helposti, mutta on myös kuiva ja erityisen herkkä muutoksille käytetyissä tuotteissa. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun jokin uusi tuote on aiheuttanut kiusallisen kutinan ja punoituksen. 

Ensimmäisenä lähdin testaamaan kaura-hunajavoidetta, jonka luvataan sopivan käytännössä vähän koko kropalle. Jonkin aikaa testasin sen käyttöä kasvovoiteena, mutta melko nopeasti kävi ilmi, ettei se siinä tarkoituksessa sovi minulle. Kasvojen iho rasvoittui käytön jälkeen todella nopeasti, mikä ei tietenkään ole toivottava ominaisuus. Tästä huolimatta olen kuitenkin testailua jatkettuani täysin ihastunut tuotteeseen - etenkin huulivoiteena! Käytän jonkin verran huulilla mattapunia, jotka ainakin minulla helposti kuivattavat. Punan käytön jälkeen sipaisen tätä yöksi kerroksen huulille, eikä aamulla ole kuivuudesta tietoakaan! Lisäksi kyynärpääni ovat ajoittain hyvinkin kuivat, mihin tämä voide on ollut mainio apu. Parin päivän aikana muutaman kerran reilumpi kerros kyynärpäihin, ja kuivuus on tiessään. 

Toisena kasvovoiteena testiin lähti ruusu-sheavoi. Tuotteessa minuun vetoavat erityisesti useat ihon vanhenemisen merkkejä hidastavat vaikutukset sekä ruusuöljyn vaikutukset couperosaa vastaan. Kokeiltuani tuotetta ensin päivävoiteena, jouduin toteamaan tämänkin valitettavasti rasvoittavan kasvojeni ihoa turhan nopeasti. Siirrettyäni ruusu-sheavoin yövoide-käyttöön, olen ollut todella tyytyväinen! Tällä hetkellä käyttämäni päivävoide on todella kevyttä, joten yövoiteelta kaipaan näin ollen paksumpaa koostumusta ja enemmän kosteutusta. Tätä yövoiteena käytettyäni ihoni on aamulla kaunis, kimmoisa ja ennen kaikkea terveemmän näköinen kuin ennen! Ihmeitä ei tämäkään ainakaan vielä toistaiseksi couperosalleni ole tehnyt, mutta iho on huomattavasti tasaisemman värinen kuin ennen tämän käyttöä!

Fiinin mustikka-silmänympärysvoiteessa on myös pohjana sheavoi. Tähän tuotteeseen ihastuin oikeastaan heti sen käytön aloitettuani. Jos kasvojen ihoni on herkkä, niin samoin ovat silmänikin. Olen niitä, joiden silmät vuotavat läpi vuoden - oli syynä sitten katupöly, tuuli, lumisade, vesisade, aurinko, voimakkaat hajusteet tai mitä nyt ikinä keksitkin. Useat kokeilemistani silmänympärysvoiteista ovat aiheuttaneet silmien vuotamista heti levittämisen jälkeen, mutta tämän kanssa siitä ei ole tarvinnut kärsiä. Pelkistä luonnon raaka-aineista valmistettu voide on hellävarainen ja levittyy todella helposti. Tämä jää aivan ehdottomasti vakikäyttöön! Tuotteen sisältämän arganöljyn luvataan muun muassa hoitavan juonteita sekä ryppyjä ja oman kokemukseni mukaan se näin myös tekee! 

Minulle täysin uusi kokemus tuotteista oli kaura-tyrniöljyseerumi. Olen kuullut ja lukenut seerumeista paljon hyvää, mutten ole ikinä saanut aikaiseksi hankkia sellaista itselleni. Melko skeptisesti lähdin tuotetta testaamaan muutenkin helposti rasvoittuvalle iholleni, mutta yllätyin positiivisesti! Puhdistetulle ja kosteutetulle iholle levitettävä seerumi jättää ihon aivan ihanan pehmeäksi ja kimmoisaksi - sekä myös säilyttää tämän tunteen kauemmin kuin vain sen levittämisen jälkeisen hetken! Tällä hetkellä käytän seerumia noin kerran viikossa, joka tuntuu olevan iholleni sopiva tahti. Levitän seerumin kasvoille illalla ja käytän sen alla yleensä kevyempää kosteusvoidetta, jolloin tunne ei jää ollenkaan rasvaiseksi. 

Yhteenvetona voimme todeta, että hyppäys luonnonkosmetiikan maailmaan oli todella onnistunut! Haluan tähän väliin myös mainita, ettei minua todellakaan ole velvoitettu kehumaan tai suosittelemaan näitä tuotteita, vaan nämä ovat aitoja käyttökokemuksia. 

En tiedä, olenko vielä valmis vaihtamaan kaikkia käyttämiäni tuotteita luonnonkosmetiikkaan, mutta ainakin tämä on askel oikeaan suuntaan! Yksikin luonnonkosmetiikalla korvattu tuote on jo eteenpäin, eikä koko kaappia kannatakaan vaihtaa kerralla - etenkään jos ihosi reagoi uusiin tuotteisiin yhtä herkästi kuin omani. Mitä jos kuitenkin kokeilisit ensin vaikkapa yhden tuotteen testausta? Se ensimmäinen ei välttämättä ole täydellinen, mutta vaihtoehtoja onneksi riittää. Uusia tuotteita ostaessa kannattaakin rohkeasti konsultoida joko myyjää tai tuotteen valmistajaa, he osaavat suositella sinun ja ihosi tarpeisiin sopivia tuotteita.

Mitä jos nappaisit tästä joululahjaidean siskolle, äidille, parhaalle ystävälle tai vaikka itsellesi? Minulta Fiini Naturally saa kiitettävän arvosanan kaikin puolin! Voit tutustua valikoimaan yrityksen omassa verkkokaupassa tai jälleenmyyjien kautta. Mikäli käyttökokemuksia Fiinin tuotteista tai muusta luonnonkosmetiikasta löytyy jo entuudestaan, jaa niitä kommenttiboksiin!


Tuotteet saatu Fiini Naturallylta postausta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti