maanantai 5. marraskuuta 2018

Syksyinen Katariinanlaakso

Katariinanlaakson luontopolku on varmasti monelle tuttu kesävierailukohde laiduntavine lehmineen, mutta itse pidän siitä kaikkina vuodenaikoina! Meiltä kotoa on Katariinanlaaksoon melko lyhyt matka, joten suhteellisen usein siellä tuleekin vierailtua.

Jos kesällä reitillä pääsee ihastelemaan maisemanhoitotehtävissä olevaa karjaa, ovat pikkulinnut ja oravat kylmempien kelien päätähtiä. Luontopolun varrella on muutama yleinen ruokintakivi, jonka ympärillä tyypit usein viettävät aikaansa. Muistattehan kuitenkin, ettei lintuja tulisi ruokkia kuin talvikaudella poikasten oikeanlaisen ravinnonsaannin takaamiseksi sekä myös tarkistaa, että kaavailemanne eväät ovat eläimille sopivia.

Me kävimme iltakävelyllä syksyisellä luontopolulla viime viikolla, ihanan auringonlaskun aikaan.


4 kommenttia:

 1. Onpa tunnelmallisia kuvia. <3 Katariinanlaakso on talvella just siitä ihana, että ruokintapaikoilla käy niin kova vilinä. Jostain syystä se on yks niitä paikkoja Turussa, minne tuntuu asettuvan joka talvi jokin vähän harvinaisempikin lintu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osuttiin paikalle kyllä juuri oikeaan aikaan, kun auringonlasku vielä värjäsi maisemaa <3

   Tuolla on kyllä takuu siitä, että aina näkee oravia ja lintuja ainakin. Pitäisi itsekin ehkä perehtyä lintuihin vähän enemmän, mun tuntemus niiden suhteen on aivan onneton!

   Poista
 2. Ihania luontokuvia ja niin söpöjä oravia!

  Katariinanlaakso on minulle ihan vierasta aluetta. Yleensä olemme lähteneet retkelle Ruissaloon. Ehkä pitää tehdä seuraavalla kerralla poikkeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kannattaa ihan ehdottomasti! Etenkin jos lapset tykkäävät linnuista ja oravista - täällä niitä pääsee näkemään todella läheltä. Eläimet ovat niin tottuneita ruokkiviin ihmisiin tietyillä kivillä, että parveilevat siinä ympärillä käytännössä aina. :)

   Poista