maanantai 1. lokakuuta 2018

Keltaiset palmikkosukat omiin jalkoihin
Syksyn saapumisen tunnistaa viimeistään takuuvarmasti neulepuikkojen kilinästä. Etenkään menneen kesän kaltaisilla hellekeleillä villalangan käsitteleminen ei liiemmin houkuttele, mutta syksyn viileydessä pieni lisälämpö ei ole ollenkaan pahitteeksi. Olen tehnyt useampia kauniita palmikkosukkia, mutta yhdetkään niistä eivät vielä ennen tätä ole jääneet minulle itselleni. Näiden päätin jäävän - jo ennen kuin aloin niitä neulomaan.

Googlasin jonkin aikaa erilaisia palmikkomalleja ja olin jo päätynyt toiseen, kunnes tämä Novitan neuleohje tuli vastaan ja ihastuin täysin. Ei todellakaan se kaikkein nopein neulottava tai sellainen, jota voi tehdä ns. vasemmalla kädellä salkkareita katsoessa, mutta todella kaunis. Suurimman osan näistä neuloin töiden lomassa muutama kerros kerrallaan, jolloin monimutkaisempi neulemalli ei päässyt turhauttamaan, eivätkä kädet kipeytymään. Yhden muovisen palmikkopuikon sain poikki ensimmäisen sukan puolivälissä, mutta korvaaja löytyi onneksi valmiina kaapista!Lankana näissä(kin) sukissa on varmasti jokaisen neulojan tuntema Novitan 7 veljestä, joka jakaa mielipiteitä nykyään aika terävästi kahteen leiriin. Toiset luottavat täysin, kun toiset taas karttavat parhaansa mukaan. Itselleni 'seiskaveikka' on neulomistaipaleeni alusta asti tuttu ja turvallinen luottolanka, jonka helposti valitsen töihini, ellei erikseen muuta toivota. En voi kieltää, etteikö laadukkaampia ja kestävämpiäkin lankoja varmasti olisi saatavilla, mutta toistaiseksi olen pysytellyt tässä.

En kiellä myöskään sitä, etteikö nykyisen seiskaveikan laadussa todellakin olisi toivomisen varaa. En ehtinyt kuvata sukkia luonnonvalossa heti niiden valmistuttua, joten ne ovat ennen tätä ehtineet lämmittämään jalkojani jo muutamana iltana. Kuvistakin kuitenkin huomaa, että käytön mukanaan tuomaa nukkaisuutta ilmenee jo, vaikka kerrat tosiaan ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Minua se ei sinänsä tällaisten kotisukkien kanssa haittaa, mutta on toki ikävää tehdä sukat jollekin toiselle, jos ne ovat jo viikon päästä tässä kunnossa.

Löytyykö sieltä lukijoista vielä neulojia, vaikka käsityöt täällä blogin puolella ovatkin jääneet aikamoiseen paitsioon? Olisi mielenkiintoista kuulla kommenttiboksin puolella teidän suosikkilankojanne - ja miksei niitä inhokkejakin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti