torstai 4. kesäkuuta 2015

Hampparitorstai!



En tiedä, onko mitään kotitekoisten burgereiden ja ranujen voittanutta! Loppupeleissä tulee aika harvoin tätä kyllä tehtyä, mutta se nyt sinänsä on ehkä ihan hyväkin. Toisaalta, ennemmin tällainen kuin Heseltä haettu! Pitää nälkääkin pikkaisen paremmin.

Tänään ajatus tähän lähti oikeastaan siitä, että tuli pitkästä aikaa innostus leipoa ihan vaan sämpylöitä ja ruokakaupassa oli jauheliha tarjouksessa. Lisäksi päätin lopultakin ostaa paljon puhuttua kookosöljyä. Tässä tuli samalla kertaa testattua öljy niin leipoessa, paistaessa kuin uunissakin!




Kookosöljy tarttui mukaan ihan ruokakaupan hyllystä, mutta kuivatut yrtit piti hakea Punnitse & Säästästä. Alunperin olin hakemassa kuivattua nokkosta sämpylöihin, mutta tietenkin se oli juuri nyt loppu. Hetken siinä arvoin niitä kaikkia muita kuivattuja yrttejä, mutta päädyin sitten lopulta tuohon ruohosipuliin, kun sille ainakin tulee käyttöä muutenkin.

Mulla ei sämpylöihin eikä jauhelihapihveihin ole sen ihmeemmin mitään ohjetta. Pihvien suhteen kehottaisin kuitenkin kaikkia unohtamaan ne sipulikeittopussit ja maustamaan itse! Tuoretta sipulia silppuna, suolaa ja pippuria - sillä pääsee jo tosi pitkälle! Ja maustamisen voi tarkistaa mikrottamalla pienen kökkäreen taikinaa kypsäksi. Sämpylöistä myös tulee mielestäni huomattavasti parempia, kun käyttää useampia jauhoja. Näissä kyseisissä oli ehkä noin puolet sämpyläjauhoja ja toinen puolisko kaurahiutaletta, ruisjauhoja, ruislesettä ja vehnäjauhoja. Lisänä tosiaan tuota ruohosipulia ja vielä auringonkukansiemeniä. Bueno!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja hyvää oli kans! Tykkäsin etenkin tuon kookosöljyn käyttämisestä ranskalaisia tehdessä. Ei ollut ollenkaan sillä tapaa "ällön öljyisiä" kuin "tavallista" öljyä paistamiseen käyttäessä. Jää kyllä ehdottomasti käyttöön tuo kookosöljy :)

      Poista