perjantai 22. toukokuuta 2015

Maariasukat

Neulepuikot saivat muutaman kuukauden kevään tullen levätä, kun ei yksinkertaisesti ollut minkäänlaista neulomismotivaatiota. Nyt se kuitenkin iski taas! Ja hups, kolme päivää myöhemmin mulla ois tässä nyt polvisukat maarianeuleella tehtynä.

Tämän maarioiden mallin latasin ilmaiseksi ravelrysta. Alkuun oli hieman ongelmaa, kun kirjoitin mallikuviosta mallineuleen yhden kohdan väärin, mutta huomasin onneksi korjata jo toiseen mallikertaan. En viitsinyt sitä ensimmäistäkään kuitenkaan alkaa purkaamaan, vaikkei montaa kerrosta olisi tarvinnutkaan. Eikös juuri se joku pieni epätäydellisyys tee valmiista tekeleestä täydellisen!

Nämä kyseiset sukat lupasin toisaalle, mutta sen verran oli kiva malli neuloa, että taidanpa tehdä syksyksi toisella värillä itsellekin! Nyt kun malli on tuttu, syntyy neulos nopeasti.





Tässä viime päivinä on ollut niin mahtavat kelit, että ihan ilokseen on istuskellut parvekkeella auringossa neulomassa, kun ei ole muutakaan tähdellisempää tekemistä ollut. Tuossa alemmassa kuvassa näkyykin nuo alkuvuodesta tekemäni piirakkapolvisukat, joiden mukaan näistä maarioistakin muokkasin polvipituiset. Muutaman silmukan jätin pois, sen verran on nuo ensimmäiset venähtäneet käytössä.

Aurinkoisen parvekkeen lisäksi olen neuloessa viihdyttänyt itseäni katsomalla viaplaysta Hovimäkeä - ehkä noin kymmenettä kertaa, jos edes riittää. Kesä ei ehkä tulisi ollenkaan ilman sitä! Harmittavasti tuolta puuttuu muutamia jaksoja välistä, mutta toisaalta muistan tuon jo niin ulkoa, että pysyy kyllä ihan mainiosti kärryillä.


Hiukan jo alkoi jännittää langan riittäminen... :D



Tänään en enää neulepuikkoihin tartu, vaan iltapäivällä olisi tarkoitus käydä katsastamassa taloyhtiön sauna! Illemmalla taas kutsuu Wanha Rahtilaiva ja ystävän keikka siellä. Viikonlopuksi lähden vanhempien luo maalle, ja ensi viikolla pitääkin sitten jo valmistella miehen valmistujaisia.

Ihanaa kun tulee kesä!

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit sukat! :) Tuollaiset voisi itsellekin tikuttaa talven varalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli kyllä tosi kivat :)
      Nyt pitäisi vaan päättää että minkä väriset neuloo itselle. Tummanharmaat piirakathan mulla jo on polvipituisina, niin voisi tällä mallilla tehdä jotkut vähän pirtsakammat!

      Poista