tiistai 5. toukokuuta 2015

It's a new dawn - it's a new day

Hups, tässä ehti hetki vierähtää postaamatta mitään. Syytän koiranhoitokeikkaa, vappua ja lätkää - tietty. Muutama tunti sitten luovuin lopullisesti kaikesta elämästä seuraavaksi kahdeksi viikoksi ja ostin katseluoikeuden kaikkiin MM-peleihin. Hups.




Kevät tulee ihan kohisten - etenkin ny muutaman sadepäivän ja niitä seuranneiden lämpimien, aurinkoisten päivien seurauksena. Puut vihertävät ja jokirannan kirsikat kukkivat. Itsekään ei juuri malttaisi olla sisällä, eikä ainakaan istua koneen ääressä. 

Viime vuonna istuttamani paprikat ovat kasvaneet "aikuisiksi", ja toinen puskee kukkimisensa jälkeen jo ensimmäistä ihan oikeaa hedelmää ulos. Kohta syyään!
Lisäksi ostin parvekkeelle amppelimansikan, ja äidin avustuksella istutin kahteen ämpäriin perunat. Ans kattoo kui käy. Mansikka on ainakin osoittanut olevansa elossa ja ensimmäinen  raakile punertaa jo hieman! Perunoiden elonmerkkejä saaneekin odotella jonkin aikaa. Tulis nyt edes yks pieni...




Voisinpa sanoa, että nämä tässä postauksessa olevat kuvat ovat aamulenkillä napattuja auringonnousukuvia, mutta en mä ihan niin reipas vielä ole sentään. Ja kun kerran näin ei ole, niin jokainen voi siitä sitten päätellä, että minkä muun syyn takia olen ollut tällaiseen kellonaikaan hereillä...

Kokkolassa asuessa mulla oli tapana ihan oikeasti kyllä käydä aamulenkillä auringonnousun aikaan. Silloinen poikaystäväni lähti niihin aikoihin naapurikaupunkiin töihin aamuvuoroon, joten siinä oli hyvä syy olla itsekin reipas. Ja saipahan hyvällä tekosyyllä nukkua päiväunet ja juoda aamukahvin kahteen kertaan!

5 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia! :) Pitäisi itsekin reipastua, ja alkaa lenkkeilemään, mutta kun ei jaksa, niin ei jaksa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja joo, mullakin on kausia kun ei vaan kertakaikkiaan saa takamustaan raahattua lenkkipolulle! Onneksi valokuvaaminen kiinnostaa siinä määrin, että vaikka kalustona onkin vaan puhelimen kamera, on siinä hyvä syy lähteä kävelemään. Pyrin kans tehostamaan ihan tätä perushyötyliikuntaa kulkemalla kaikki mahdolliset välit bussin sijasta joko pyörällä tai kävellen - pienellä säävarauksella toki. Tähän auttaa hyvin se, ettei omista ollenkaan bussikorttia! :D

      Poista
    2. Mulla on valitettavasti auto, niin sillä tulee sitten ajeltua aina, kun vaan on rahaa ostaa bensaa D: Oon melkeen vuoden asunut Turussa, ja oon vasta kolmesti viitsinyt tulla kaupungilta kotiin Pääskyvuorelle kävellen, nekin kaikki kerrat tässä kahden kuukauden sisällä. :D Minäkö muka laiska?

      Pitäisi varmaan itsekin uudelleeninnostaa itsensä valokuvauksesta, kun kaapissa kuitenkin lojuu ihan järkkärikin. Silti tulee enemmän näpsittyä kuvia puhelimen kameralla Instagramiin, ja järkkärillä kuvattua vain sukkakuvat blogiin, tuo puhelimen kameran käyttö kun on niin helppoa, ja se kulkee näppärästi mukana...

      Poista
  2. Onpa kyllä kauniinvärinen auringonlasku! Oijoi, miten kovista olisi napata omasta sadosta salaattiin paprikaa - lisukeperunoista nyt puhumattakaan :D Itte vois koittaa aloittaa viljelyshommat jostain vähän iisimmästä basilikasta ikkunalaudalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprika on itseasiassa tosi iisi!
      Jos sulla on aurinkoinen ikkunalauta/pöydänreunuspaikka, niin vieläkin ehtii ihan hyvin kokeilemaan ihan hevi-osaston paprikoiden siemenillä :) Tasainen kosteus, ettei pääse kuivahtamaan muttei kuitenkaan hukukaan veteen ja sillointällöin tilkka kahvinjämiä mullan sekaan lannoitteeksi. :)

      Poista