tiistai 17. maaliskuuta 2015

Piirakkasukat

Tähän asti suuritöisin villasukkaprojekti tuli tehtyä viime kuussa hiihtoloman tienoilla. Olen aina tykännyt pitkävartisista villasukista, mutta pisimmät mitä muilta olen saanut, ovat ylettyneet vain puoleenväliin säärtä. Tämä vääryys piti oikaista itse neulomalla polvimittaiset sukat.

Ihan tavallista 2 oikein 2 nurin-joustinta en ole tykännyt muutamien ensimmäisten sukkien jälkeen enää käyttää ollenkaan, joten malliksi oli valittava jokin muu. Äidin ihanat ikivanhat vihreät piirakat ovat aina miellyttäneet silmää, joten lopulta mallin valitseminen ei ollut edes hankalaa. Perusohjeen sukkaan otin Novitalta ja aloitussilmukat sekä kavennukset pähkäilin sitten sovittamalla ja "fiiliksen mukaan".




Ensimmäinen sukka valmistui "ennätysajassa" mallin vietyä täysin mennessään. Virheittä ei toki säästytty, ja lankavalintakin alkoi hieman kaduttamaan jo ensimmäisen sukan kohdalla (tuo tummanharmaa seiskaveikka tuntuu jostain syystä olevan ns. pörröisempää kuin monet muut seiskaveikat), mutta kun itselle tekee, niin juuri ne virheet tekevät sukista täydelliset. 

Toinen sukka pääsikin sitten matkatekemisiksi Himoksen reissulle. Kolmen tunnin junamatka Turusta Jämsään sujui aurinkoisessa säässä mukavasti neuloen, eikä mökilläkään tarvinnut miettiä, että mitähän tekisi kun muut ovat laskettelemassa tai on muuten luppoaikaa. 


Valmiit sukat ovat kerrassaan ihanat, enkä ole sen koommin juuri muita villiksiä käyttänytkään. Nuo ovat sen verran väljät, että mahtuvat ongelmitta farkkujen lahkeidenkin päälle, mutta pysyvät ylhäällä myös paljaassa sääressä. Vastaisuuden varalle olen hieman laskeskellut silmukkamääriä uusiksi, mutta ensimmäisiksi polvipituisiksi nämä onnistuivat kyllä todella yli odotusten. Mikäli nuo käyttämäni silmukkamäärät kiinnostavat, niin kyselkäähän toki. En niitä viitsi nyt tähän oletusarvoisesti kirjoittaa, koska en niihin täysin tyytyväinen ole, mutta voin ne ja suunnittelemani muutokset kyllä kertoa, jos tuntuu että tarvetta on.

Tällä hetkellä työn alla ovat huovutetut tossut itselle ja samanmoiset lapaset äidille. yhdet tossut jo huovutin, mutta lopputulos oli auttamatta liian pieni, joten tällä kertaa ehkä paremmalla onnella?

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Kovassa käytössä ovatkin valmistumisensa jälkeen olleet. Ihan harmittaa, että kohta on turhan lämmintä polvisukille. Onneksi on viileät illat!

      Poista
    2. Ja tältä näkökulmalta katsottuna, onneksi toi keli taas huononi niin voi käyttää polvisukkia pidempään :) Itse tosin kaipaan sitä aurinkoa, mutta onneksi sekin vielä ehtii tulla :)

      Poista
  2. Nämä on niin uskomattoman kauniit! Tekisi mieli tehdä itsellenikin polvimittaiset piirakkasukat, mutten osaa päättää, minkä väristä lankaa käyttäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nää on kyllä ihan superit!

      Mä oon miettiny, että piirakkaan vois sopia semmonen vähän novitan seepralangan tapanen, jossa niitä raitoja/läiskiä ois vielä vähemmän. Mut toisaalta nää toimii kyllä ihan missä tahansa yksivärisessäkin langassa mainiosti, kun kuvio yksinkertaisuudestaan huolimatta on sen verran esillä ja tyylikäs :)

      Poista