maanantai 3. syyskuuta 2018

(Vegaaninen) nyhtökaurakastike pastalle



Julkaisin Instagramin stoorien puolella kuvan tekemästäni iisistä nyhtökaurakastikkeesta pastalle, ja kysymykseni sen julkaisemisesta blogissa sai kannatusta. Me syömme aika fifty-fifty liha- ja kasvisruokia, ja pääosin kummallakin osa-alueella mennään helppous ja nopeus edellä - unohtamatta tietenkään hyvää makua. Tämä kastike onkin sieltä kaikkein nopeimmasta päästä, ja valmistuu helposti pastan kiehuessa kypsäksi.


(Vegaaninen) nyhtökaurakastike pastalle



1 pkt nyhtökauraa (oman maun mukaan nude tai maustettu)
1 iso tai muutama pieni sipuli
n. 500g porkkanaa
pieni kesäkurpitsa
tilkka öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa (vegaaniseen versioon ota vegaaninen kerma!)
mausteet


Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeahkoksi raasteeksi. Kuori halutessasi, itse käytän hyvin pestyinä kuorineen. Kuori ja pilko sipuli.

Kuullota sipulia öljytilkassa pari minuuttia ja lisää raasteet sekä nyhtökaura. Jatka kuullotusta muutama minuutti ja lisää mausteet oman makusi mukaan. Meillä yleensä suola, pippuri ja kurkuma - myös (tuore) valkosipuli sopii hyvin.

Lisää tomaattimurska sekä kerma. Huuhtele näiden purkit pienellä vesitilkalla ja lisää se kastikkeeseen. Veden määrällä voit säännöstellä sitä, kuinka löysää/paksua kastikkeesta tulee. Anna kiehahtaa ja jätä hetkeksi miedolla lämmöllä hautumaan. Tarkista lopuksi maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Itse lisään viimeiseksi yleensä ripauksen sokeria taittamaan säilötyn tomaattimurskan "metallista makua".

Tarjoile haluamasi pastan kanssa - toimii myös riisin kaverina! Ja tämän kanssa ei haittaa ollenkaan, jos kastiketta jää yli seuraavaan päivään - maku oikeastaan vain paranee.





Mikä on sun suosikki nopeista arkiruuista?
Entä syödäänkö teillä paljon kasvisruokaa?

Kasvisruuat ovat jäälleen olleet normaalia enemmän ns. tapetilla, kun armeijaan on tulossa kasvisruokapäivät. On huvittavaa seurata keskustelua aiheesta, kun useimmille kasvisruokapäivä tuntuu tarkoittavan sitä, että tarjolla on suurinpiirtein yksi porkkana jokaiselle. Vaan kurkatkaapa huviksenne vaikkapa tämä Gold & Greenin julkaisema kuva. Pärjäisköhän sillä kasvisruualla sittenkin ihan hyvin, jos söis muutakin kuin sen porkkanan?

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa hyvältä! Ja mä tykkään myös nopeista, helpoista resepteistä. En halua, että kokkaukseen menee kauheasti enemmän aikaa kuin syömiseen. :D Olen itse asiassa pikkuhiljaa siirtynyt vegetaristiksi, tosin syön kyllä edelleen lihaa, jos joku tarjoaa ja/tai muita vaihtoehtoja ei ole. Arkiruoista suosikkini taitaa olla tosi nopea ja helppo chilitofukastike nauhapastan kanssa: chilitofua, chilikaurakermaa, tuorejuustoa (käytän yleensä vegaanista), tomaattimurskaa, sipulia ja jalapenoa. Yksinkertaista ja hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, paitsi uuniruuat erikseen :D Tosin niissäkin se aktiivisen tekemisen vaihe saa arkena olla mielellään mahdollisimman lyhyt. Viikonloppuna on sitten (ainakin silloin tällöin) aikaa hifistellä enemmän.

      Tuota chilitofua täytyykin kokeilla! Miehelle tosin soijasuikaleet ja tofupalat ovat aika kauhistus, mutta ei se tähän mennessä muistaakseni ole mitään kokonaan syömättä jättänyt. Kiitos vinkistä! :)

      Poista